6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăAldineArheologii au găsit urme de autostrăzi, școli și spitale, pe teritoriul României

Arheologii au găsit urme de autostrăzi, școli și spitale, pe teritoriul României

Se pare că, pe teritoriul țării noastre, au existat, cândva, autostrăzi.

Arheologii au descoperit urme de autostradă pe teritoriul României.

Lucrarea de infrastructură ar data încă de pe vremea urșilor preistorici, cu laba mare.

De aceea, chiar și în zilele noastre, pe calea noilor autostrăzi, mai pot fi văzute urme de urs preistoric.

Celebrul Indiana Jones ar dori să vină în România, pentru a vâna gândacul de aur, care se spune că a blocat autostrada Pitești – Sibiu, cu mătasea sa.

Pe lângă, autostrăzi, se pare că pe teritoriul țării noastre s-ar mai fi aflat, cu mulți ani în urmă, și spitale sau școli.

Acestea par însă pierdute în negura timpului.

Totuși, o călătorie în timp, cu un tren al companiei CFR Călători, te poate aduce înapoi, chiar în vremurile în care urșii, gândacii, liliecii și amfibienii nu srăbăteau terenurile autostrăzilor din România, iar oamenii grotelor încă aveau spații încălzite și cu toalete în interior, unde copiii puteau să învețe.

Cercetătorii bănuiesc că, acum sute de ani în urmă, copiii de pe teritoriul actualei Românii aveau chiar și rechizite sau manuale.

Unele lucruri nu s-au schimbat însă.

În continuare, elevii din România trebuie să străbată zeci de kilometri, până la școală, încercând să evite întâlnirea cu fiarele pădurii, în drumul lor.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...
Ultima oră
Pe aceeași temă