Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arheologii au găsit urme de autostrăzi, școli și spitale, pe teritoriul României

Săpând adânc în România, arheologii au găsit ceva fascinant, chiar mai spectaculos decât urmele de dinozaur.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

13.02.2020 - 12:28

Se pare că, pe teritoriul țării noastre, au existat, cândva, autostrăzi.

Arheologii au descoperit urme de autostradă pe teritoriul României.

Lucrarea de infrastructură ar data încă de pe vremea urșilor preistorici, cu laba mare.

De aceea, chiar și în zilele noastre, pe calea noilor autostrăzi, mai pot fi văzute urme de urs preistoric.

Celebrul Indiana Jones ar dori să vină în România, pentru a vâna gândacul de aur, care se spune că a blocat autostrada Pitești – Sibiu, cu mătasea sa.

Pe lângă, autostrăzi, se pare că pe teritoriul țării noastre s-ar mai fi aflat, cu mulți ani în urmă, și spitale sau școli.

Acestea par însă pierdute în negura timpului.

Totuși, o călătorie în timp, cu un tren al companiei CFR Călători, te poate aduce înapoi, chiar în vremurile în care urșii, gândacii, liliecii și amfibienii nu srăbăteau terenurile autostrăzilor din România, iar oamenii grotelor încă aveau spații încălzite și cu toalete în interior, unde copiii puteau să învețe.

Cercetătorii bănuiesc că, acum sute de ani în urmă, copiii de pe teritoriul actualei Românii aveau chiar și rechizite sau manuale.

Unele lucruri nu s-au schimbat însă.

În continuare, elevii din România trebuie să străbată zeci de kilometri, până la școală, încercând să evite întâlnirea cu fiarele pădurii, în drumul lor.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Comentarii