12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAldineActorul american de origine română Sebastian Stan este la București. Se întâlnește...

Actorul american de origine română Sebastian Stan este la București. Se întâlnește cu cinefilii

Sebastian Stan se va întâlni sâmbătă cu cinefilii, de la ora 20.00, după proiecţia caritabilă cu „I, Tonya”. Toate fondurile strânse cu această ocazie vor fi donate către Our Big Day Out.

Vineri seară a prezentat pelicula „I, Tonya”, povestea patinatoarei Tonya Harding, în care joacă rolul soţului ei, Jeff Gillooly.

Starul, protejat de bodyguarzi, a fost întâmpinat cu entuziasm de câteva zeci de admiratoare,  unele venite de la Londra sau din Israel, Taiwan.

Actorul a mărturisit că nu este primit nicăieri în lume cu atâta căldură ca în România şi că nu va uita această experienţă.

„Este ca un vis. Nu m-am aşteptat la aşa ceva”, a spus el la Cinema PRO. „Am făcut câteva filme până acum şi să văd atâta lume aici care să fie interesată de film mă face să fiu mândru. Este ca şi cum aş fi făcut filme aici ani şi ani. Sper să mă întorc mai des”, a declarat actorul, înainde de premiera filmului.

Sebastian Stan a vorbit în limba engleză, scuzându-se că nu vorbeşte româneşte foarte bine. 

„Vorbesc româneşte cu mama, dar nu în fiecare zi. Am plecat la 8 ani din Constanţa şi mama a vrut tot timpul să vorbească cu mine în româneşte.”

„Sunt roman, dar şi american. Am locuit în America mult mai mult timp decât în România. Nu cred că lucrurile sunt întâmplătoare, cred că faptul că sunt de aici este o parte din ceea ce am devenit. Nu aş fi făcut asta dacă nu aş fi fost de aici”.

Despre cariera de actor în America, Stan mărturisește că este foarte greu.

„Filmele care fac bani sunt cu supereroi, Comic Books, Marvel, Harry Potter, filme minunate de altfel, dar filmele cu care am crescut eu sunt „Goodfellas”, „Godfather”, filmele din anii 1970, deci pentru mine acest film („I Tonya”) a fost o oportunitate. Prima dată când am fost la casting,pentru un rol în „Gossip Girl” (serialul pentru care este cunoscut), s-au uitat la mine şi au spus: De ce să faci tu rolul ăsta? Am făcut eu ceva, pentru că până la final am ajuns să joc în acest film”, a mărturisit Sebastian Stan.

În ceea ce priveşte lupta actorilor americani pentru un rol, participările la castinguri, obositoare şi de cele mai multe ori dezamăgitoare, Sebastian Stan a spus: „Trebuie să fii obsedat de actorie. Nu am avut niciodată un plan B, o altă opţiune, aşa că e pe viaţă şi pe moarte”.

American Independent Film Festival, ajuns la a doua ediţie, este organizat de Asociaţia Cinemascop şi finanţat de Centrului Naţional al Cinematografiei. 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă