23.2 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeAldineACADEMIA CAŢAVENCU. UEFA, impresionată că în România fotbalul s-a păstrat romantic

ACADEMIA CAŢAVENCU. UEFA, impresionată că în România fotbalul s-a păstrat romantic

UEFA s-a gândit să lase doar României găzduirea Campionatului European de Fotbal din 2020, la aniversarea a 100 de ani de la înființarea federației continentale.
Motivul este unul clar. UEFA vrea ca ediția aniversară a competiției să amintească de vremurile romantice ale fotbalului, când se juca prin noroi și se venea la stadion prin drumuri neasfaltate, eventual, în căruță. Iar România are potențialul de a oferi un astfel de cadru. Și totul este natural în țara noastră, nu ar fi nevoie de improvizații.
Îngrijorările oficialior UEFA sunt legate de stadioanele noi pe care statul român și-a luat angajamentul că le finalizează până la anul. Conform proiectelor, acestea ar fi prea moderne pentru imaginea fotbalului de acum o sută de ani. Dar reprezentanții Guvernului au dat asigurări că stadioanele Giulești, Ghencea și Arcul de Triumf vor arăta așa cum trebuie: cu maldăre de pământ în loc de tribune, iar echipele calificate la Euro vor avea ocazia să se antreneze în noroi, nu pe gazon.
Șefii federației europene au luat legătura și cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a se asigura că gazonul de pe Arena Națională nu va mai fi schimbat, deoarece o suprafață bună de joc ar strica imaginea vintage a competiției fotbalistice. Se pare că oficialii UEFA au fost impresionați de imaginea Arenei Naționale, de acum nu mult timp, când Primăria Capitalei a asigurat nisip, în loc de gazon, ca suprafață de joc. Cei de la UEFA i-ar fi cerut Gabrielei Firea să aducă nisip chiar de pe Copacabana, pentru Euro 2020.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Un mare sfânt este pomenit astăzi în calendarul ortodox

Dionisie revine in Atena si se bucura de intalnirea cu Pavel in Areopag. Va pune in inima cuvintele pe care le va rosti...

George Simion și-a dat arama pe față. Patriot de ochii simpatizanților, trăiește în lux alături de soție

George Simion și-a creat imaginea unui politician patriot, promovând produsele, afacerile și locațiile românești.   Între timp, soția lui se afișează cu accesorii de lux....

Supă cremoasă de cartofi, preparatul cu care nu dai niciodată greș

Toamna e timpul pentru una dintre cele mai populare supe, care se prepară rapid și ușor, relatează ȘtiriDiaspora.ro.Este supa perfectă pentru a fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies