12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAldineACADEMIA CAŢAVENCU. UEFA, impresionată că în România fotbalul s-a păstrat romantic

ACADEMIA CAŢAVENCU. UEFA, impresionată că în România fotbalul s-a păstrat romantic

UEFA s-a gândit să lase doar României găzduirea Campionatului European de Fotbal din 2020, la aniversarea a 100 de ani de la înființarea federației continentale.
Motivul este unul clar. UEFA vrea ca ediția aniversară a competiției să amintească de vremurile romantice ale fotbalului, când se juca prin noroi și se venea la stadion prin drumuri neasfaltate, eventual, în căruță. Iar România are potențialul de a oferi un astfel de cadru. Și totul este natural în țara noastră, nu ar fi nevoie de improvizații.
Îngrijorările oficialior UEFA sunt legate de stadioanele noi pe care statul român și-a luat angajamentul că le finalizează până la anul. Conform proiectelor, acestea ar fi prea moderne pentru imaginea fotbalului de acum o sută de ani. Dar reprezentanții Guvernului au dat asigurări că stadioanele Giulești, Ghencea și Arcul de Triumf vor arăta așa cum trebuie: cu maldăre de pământ în loc de tribune, iar echipele calificate la Euro vor avea ocazia să se antreneze în noroi, nu pe gazon.
Șefii federației europene au luat legătura și cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a se asigura că gazonul de pe Arena Națională nu va mai fi schimbat, deoarece o suprafață bună de joc ar strica imaginea vintage a competiției fotbalistice. Se pare că oficialii UEFA au fost impresionați de imaginea Arenei Naționale, de acum nu mult timp, când Primăria Capitalei a asigurat nisip, în loc de gazon, ca suprafață de joc. Cei de la UEFA i-ar fi cerut Gabrielei Firea să aducă nisip chiar de pe Copacabana, pentru Euro 2020.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă