Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A murit Carmen Franco, fiica fostului dictator spaniol Francisco Franco

A murit Carmen Franco, fiica fostului dictator spaniol Francisco Franco

Carmen Franco, unica fiică a fostului dictator spaniol de extrema dreaptă Francisco Franco, a murit la Madrid la vârsta de 91 de ani.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2017 - 11:58

"Dumnezeu a luat-o pe Man", a anunţat nepotul ei Louis Alphone de Bourbon pe contul lui de Instagram, folosind porecla lui Carmen Franco într-un mesaj care însoţeşte o fotografie a ei.

"A murit în reşedinţa ei din Madrid", a confirmat biografa Nieves Herrero într-un articol publicat în cotidianul El Mundo.

Carmen Franco a anunţat în acest an că suferea de un cancer în fază terminală. Carmen Franco Polo a fost preşedintele de onoare al Fundaţiei Naţionale Francisco Franco, înfiinţată pentru a celebra personalitatea generalului Francisco Franco, decedat în 1975 după ce s-a aflat la putere timp de 36 de ani.

Până anul trecut, când Carmen a ieşit dintr-o biserică după o slujbă în memoria părintelui ei, participanţii la astfel de reuniuni făceau încă salutul fascist în curtea bisericii din centrul Madridului. "Istoria trebuie să îl judece pe tatăl meu, nu eu", s-a justificat ea în acest an în epilogul unei biografii romanţate scrisă de Nieves Herrero.

"Când mi se spune că a fost un dictator, nu neg, dar asta nu-mi place, pentru că acest termen este folosit adeseori ca o insultă, în timp ce mie nu mi se pare atât de grav", a adăugat Carmen Franco, care a apărat întotdeauna activitatea tatălui ei.

Carmen Franco, căreia regele Juan Carlos I i-a decernat titlul de ducesă de Franco, a avut şapte copii şi numeroşi nepoţi.

Comentarii

loading...