Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pearl Harbor (Foto: www.historyonthenet.com)

7 decembrie în istorie: Românii pleacă în UE fără vize. Japonezii atacă la Pearl Harbor

La 7 decembrie 1834, prima navă sub pavilion românesc a plecat în străinătate. În 1941, japonezii au atacat SUA la Pearl Harbor. În 1997, Renault a cumpărat Dacia. Iar în 2001, românii au primit dreptul să circule în UE fără vize.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2017 - 00:01

43 î.Hr. Este asasinat Marcus Tullius Cicero.

1598. S-a născut Gian Lorenzo Bernini, unul dintre cei mai mari artiști ai barocului, cunoscut mai ales ca sculptor, deși a avut lucrări semnificative și în domeniul architecturii, picturii și poeziei.

1732. A fost inaugurată Opera Regală la Covent Garden, în Londra.

1786. S-a născut Maria Walewska, de origine poloneză, contesă de Ornano și iubită a lui Napoleon I.

1834. Corabia Mariţa, încărcată cu 300 kilograme de grâu, a plecat în primul voiaj în afara graniţelor ţării, pe ruta Sulina – Constantinopol. Ambarcațiunea a fost grav avariată, trecând prin două furtuni, ultima la întoarcerea în ţară, când echipajul a fost nevoit să arunce încărcătura peste bord.

 
1861. S-a născut generalul Henri Mathias Berthelot, membru de onoare al Academiei Române. În timpul Primul Război  Mondial a fost şeful misiunii militare franceze la Bucureşti, participând activ la elaborarea planurilor de luptă din vara lui 1917.

1941. Are loc atacul forţelor japoneze asupra flotei militare a SUA din Pacific staţionată la Pearl Harbour. Atacul japonezilor a determinat intrarea Statelor Unite ale Americii în cel de Al Doilea Război Mondial.

1972. În drum spre Lună, echipajul misiunii Apollo 17 a realizat fotografia The Blue Marble, prima fotografie clară a feței luminate a Pământului.

1997. Compania Renault a depus singura ofertă pentru preluarea uzinei Dacia Piteşti.

2001. Miniştrii de Interne şi Justiţiei din statele UE au decis ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români, începînd cu 1 ianuarie 2001.

Comentarii

loading...