10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiZiua Internationala a Lumanarilor Aprinse. Virusul care ucide

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse. Virusul care ucide

La noi, ritualul aprinderii lumânărilor îşi propune să aducă un omagiu colectiv românilor dispăruţi din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA şi să lanseze un îndemn la prevenire şi solidaritate celorlalţi semeni ai lor.

Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori, comunităţi artistice, organizaţii neguvernamentale, jurnalişti, medii de afaceri etc., până la cei ce se vor afla în trecere prin zonele de desfăşurare a evenimentului.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, duminică, 19 mai a.c., ARAS – Asociaţia Română Anti-SIDA – organizează în Bucureşti un Memorial SIDA.

Activităţile dedicate acestei zile vor avea loc între orele 18,00 şi 20,30, în parcul Regele Mihai I (Herăstrău), intrarea dinspre Bd. Charles de Gaulle, unde voluntarii ARAS vor discuta cu persoanele prezente despre semnificaţia acestei zile şi a fundiţei roşii – simbol mondial de luptă anti-SIDA şi de solidaritate cu persoanele care trăiesc cu HIV.

În acelaşi spaţiu, începând cu ora 19,00, ARAS invită toate persoanele interesate să ni se alăture într-un scurt ceremonial de aprindere de lumânări şi desfăşurare de quilt-uri.

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare de sensibilizare HIV/SIDA din lume, iar ARAS este asociaţia care, în 1992, a introdus în România acest tip de comemorare, prin care îşi propune nu doar să aducă un omagiu colectiv celor dispăruţi, ci şi să transmită un mesaj de încurajare celor afectaţi de HIV/SIDA şi un îndemn la prevenire pentru toţi ceilalţi.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă