Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ziariştii şi tehnicienii din mass-media ar putea fi scutiţi de impozitul pe venit

Comisia de buget din Camera Deputaților a întocmit raport favorabil unei propuneri legislative, inițiate de PSD și ALDE, prin care este propusă scutirea jurnaliștilor, informează Profit.ro

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2020 - 15:25

Ar fi vizaţi şi tehnicienii din radiodifuziune și televiziune, fie că e vorba despre câștigurile prevăzute prin contractul de muncă, fie din drepturile de autor, măsură similară celei existente deja pentru lucrătorii din IT.

Iniţiativa ar fi justificată în contextul ”situației economice foarte dificile” în care se află mass-media.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat. Inițial, Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaților a întocmit un raport negativ, dar la reluarea sesiunii parlamentare majoritatea a decis să rediscute în proiectul, care a fost avizat pozitiv și urmează să primească votul final al Camerei Deputaților.

La începutul lunii decembrie, Europa Liberă informa că propunerea a fost inițiată de 27 de senatori și deputați de la PSD, PMP și ALDE.

Comentarii