Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zecii de mii de persoane aşteptate la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni

Zeci de mii de gălăţeni sunt aşteptaţi să participe în perioada 1-14 august, la tradiţionalul pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al Episcopiei Dunării de Jos.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2018 - 13:50

Potrivit sursei citate, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam va străbate 120 de parohii din cele cinci protopopiate ale judeţului Galaţi.

"În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, 1-14 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi. Astfel, în acest an, 120 de parohii din cele cinci protopopiate ale judeţului Galaţi sunt pregătite să primească cu dragoste, cu evlavie şi cu credinţă acest odor de mare preţ aflat în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos", se arată în informarea de presă.

Icoana va fi prezentă în perioada 1 - 3 august în protopopiatul Târgu Bujor, 3 - 7 august în protopopiatul Galaţi, 7 - 8 august în protopopiatul Covurlui, 9 - 14 august în protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti.

Marţi, 14 august, icoana va reveni la Mănăstirea Adam, unde va fi oficiată slujba Privegherii, după care icoana va fi purtată în procesiune până la altarul de vară al mănăstirii, unde Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va săvârşi slujba Prohodului Maicii Domnului, în prezenţa credincioşilor veniţi la această mare sărbătoare.

Icoana, care o întruchipează pe Sfânta Maria cu pruncul Iisus în braţe, datează din 1559 şi este cunoscută printre credincioşi drept făcătoare de minuni, fiind purtată în procesiuni în perioade de secetă sau boli.

Comentarii

loading...