10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiZecii de mii de persoane aşteptate la Icoana Maicii Domnului făcătoare de...

Zecii de mii de persoane aşteptate la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni

Potrivit sursei citate, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam va străbate 120 de parohii din cele cinci protopopiate ale judeţului Galaţi.

“În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, 1-14 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi. Astfel, în acest an, 120 de parohii din cele cinci protopopiate ale judeţului Galaţi sunt pregătite să primească cu dragoste, cu evlavie şi cu credinţă acest odor de mare preţ aflat în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos”, se arată în informarea de presă.

Icoana va fi prezentă în perioada 1 – 3 august în protopopiatul Târgu Bujor, 3 – 7 august în protopopiatul Galaţi, 7 – 8 august în protopopiatul Covurlui, 9 – 14 august în protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti.

Marţi, 14 august, icoana va reveni la Mănăstirea Adam, unde va fi oficiată slujba Privegherii, după care icoana va fi purtată în procesiune până la altarul de vară al mănăstirii, unde Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va săvârşi slujba Prohodului Maicii Domnului, în prezenţa credincioşilor veniţi la această mare sărbătoare.

Icoana, care o întruchipează pe Sfânta Maria cu pruncul Iisus în braţe, datează din 1559 şi este cunoscută printre credincioşi drept făcătoare de minuni, fiind purtată în procesiuni în perioade de secetă sau boli.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă