15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiZeci de șobolani surprinși lângă Primăria Arad

Zeci de șobolani surprinși lângă Primăria Arad

Reprezentanţii USR au prezentat imagini cu mai mulţi şobolani care umblă ziua pe bulevardul Revoluţiei din Arad, într-un parc situat în apropiere de Palatul Administrativ, care găzduieşte Primăria şi Prefectura. Rozătoarele se plimbă lângă o toaletă publică dezafectată.

“La 100 de metri de kilometrul zero al municipiului Arad, o familie numeroasă de şobolani prosperă, ignorată fiind de autorităţi, asemeni majorităţii problemelor urbei noastre. În locul în care turiştii şi arădenii ar fi trebuit să beneficieze de serviciile unui grup sanitar deschis publicului, avem un adevărat focar de infecţie, un risc pentru sănătatea publică”, arată USR într-un comunicat transmis miercuri.

Reprezentanţii partidului spun că secvenţele “reflectă fidel nivelul de interes al autorităţilor locale faţă de oraşul în care locuim, faţă de sănătatea şi bunăstarea cetăţenilor”.

“Totodată, plasează Aradul direct în mediul rural, din punct de vedere al disponibilităţii şi calităţii serviciilor şi utilităţilor publice, precum şi al imaginii pe care o proiectează în ochii vizitatorilor”, se mai arată în comunicat.

În bugetul local pentru 2018 s-a prevăzut cheltuirea a 500.000 de lei pentru servicii de dezinsecţie şi deratizare, iar reprezentanţii Primăriei au declarat pentru News.ro că procedurile programate au fost efectuate. Ei au adăugat că, pentru a dispărea complet şobolanii, ar fi necesar ca şi proprietarii clădirilor din zona centrală a oraşului să facă deratizări în subsoluri, însă majoritatea nu o fac.

Cele mai citite

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă