18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiZeci de persoane i-au adus un ultim omagiu lui Mihai Constantinescu

Zeci de persoane i-au adus un ultim omagiu lui Mihai Constantinescu

Mihaela Constantinescu, fosta soţie a cântăreţului, a ţinut să-şi ia rămas bun de la artist, ea afirmând că acesta a fost o “personalitate uriaşă, un om de o inteligenţă sclipitoare, de o bunătate fără margini”.

“Mihai, pentru mine, a fost cel mai important om din viaţa mea, după părinţii mei. Ne cunoaştem de 40 de ani, am fost împreună 28 de ani şi am rămas într-o prietenie şi într-o relaţie de suflet pură, curată şi necondiţionată. Vă daţi seama câte amintiri am, cât de bine l-am cunoscut, a fost o personalitate uriaşă, un om de o inteligenţă sclipitoare, un om de o bunătate fără margini şi un adevărat bun creştin. Pentru mine Mihai nu a murit şi sunt convinsă că nu a murit pentru nimeni. După el rămân compoziţiile lui, cântecele lui. ‘O lume minunată’ nu va muri niciodată, este a lui, el a compus-o şi sunt convinsă că, aşa cum pentru generaţiile de astăzi, şi pentru generaţiile viitoare acest cântec minunat va reprezenta mult. A lăsat atât de multă dragoste în sufletele celor care l-au cunoscut şi în sufletul admiratorilor şi al oamenilor în general încât rămâne foarte mult în lumea lui Mihai, chiar dacă el, ca şi trup fizic, nu mai este, nu va mai fi aici. A lăsat atât de multă iubire încât nimeni nu are cum să-l uite”, a spus Mihaela Constantinescu.

O mare durere pentru pierderea unui prieten vechi a simţit şi compozitorul Marius Ţeicu.

“Eu simt o mare durere pentru că ne cunoaştem de aproape 55 de ani, de când eram studenţi. Am cântat în aceeaşi trupă prin ’65 cu Petre Magdin, trupă studenţească. Apoi am cântat mult timp împreună pe scenă şi cu Olimpia Panciu, am avut multe spectacole în ţară şi în străinătate, sute de emisiuni de televiziune, de show-uri care şi acum se pot vedea pe youtube. Mihai rămâne – îmi este greu să vorbesc la trecut, dar va fi întotdeauna în sufletele tuturor generaţiilor, pentru că el, fiind un tip sincer în ceea ce făcea, şi în viaţa de zi cu zi, dar şi în artă, era un tip sincer, sufletist. El era sincer, cânta din inimă şi publicul a simţit asta, de aceea era iubit şi va fi iubit întotdeauna de toate generaţiile, începând de la copiii mici până la bunici”, a declarat Marius Ţeicu.

Octavian Ursulescu l-a caracterizat pe Mihai Constantinescu drept ”cel mai bun prieten, cel mai bun coleg, o persoană tonică, veselă, mereu pusă pe glume”.

“Ultima oară l-am prezentat la Sala Palatului, acum mai puţin de un an, la concertul in memoriam Dan Spătaru. Cu siguranţă vom face cândva şi un concert in memoriam Mihai Constantinescu”, a spus Ursulescu.

La biserică, soţiei cântăreţului i-a fost înmânată distincţia – Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler – oferită post-mortem artistului de preşedintele Iohannis, pentru întreaga carieră.

După slujba religioasă, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului, acoperit cu drapelul României, a fost scos din biserică în aplauzele oamenilor care l-au iubit şi admirat, care au ţinut să-l conducă pe ultimul drum.

Alături de familie, la biserică au fost prezenţi Adrian Daminescu, Silvia Dumitrescu, Mircea Romcescu, Horia Moculescu, Anca Ţurcaşiu, compozitorul Zsolt Kerestely, medicul Monica Pop.

Mihai Constantinescu va fi înmormântat, tot joi, la Cimitirul Ghencea Militar cu onoruri militare.

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă