11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă

Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă

Joi avem multă instabilitate, averse zdravene, cu răbufniri de vânt şi vijelii, întâi în vest, centru şi nord, iar mai pe seară şi în celelalte zone. Peste noapte sunt anunţate şi ceva ninsori la altitudini de peste 1500 de metri. Temperaturile scad în vest şi prin centru, dar rămân ridicate în jumătatea sudică.

Vineri se răceşte tranşant, iar în sud şi est, temperaturile pierd chiar şi 15 grade. De fapt, în toată ţara o să avem vreme rece pentru un început de octombrie. Ploile se restrâng în jumătatea sud-estică, pe unde se înteţeşte vântul, iar maximele abia ating 18 grade.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă însorită şi temperaturi peste valori normale, dar uşor mai scăzute decât cele de ieri.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea se păstrează caldă pentru această dată, deşi temperaturile pierd 2…3 grade faţă de ziua trecută. Nu prea zărim norii, iar vântul adie plăcut.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, ne aşteaptă o zi frumoasă, cu cer curat şi temperaturi agreabile, mai ridicate decât în mod obişnuit. Maximele ajung pe la 23…24 de grade, dar noaptea se face mai răcoare şi minimele coboară spre 8…9 grade.

Vreme de toamnă blândă găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş: cer senin, vânt domol şi 21…22 de grade după prânz.

Şi în ţinuturile vestice prindem o zi superbă, soare şi o amiază cu temperaturi foarte plăcute.

În Transilvania avem o dimineaţă rece, mai ales în zona depresionară, pe unde e posibil să apară ceaţa. Apoi, soarele încălzeşte atmosfera şi maximele depăşesc 20 de grade aproape peste tot.

În Oltenia apar câţiva nori la începutul zilei, după care se înseninează şi temperaturile urcă simţitor. Amiaza ne aduce atmosferă de vară şi maxime ce se apropie de 30 de grade.

În ţinuturile sudice ne aşteaptă încă o zi plăcută, însorită. Va fi neobişnuit de cald pentru început de octombrie: în Lunca Dunării se pot atinge şi 30 de grade.

Bucureşti 

În Bucureşti o să avem vreme frumoasă încă vreo trei zile. Marți prindem soare şi o amiază foarte caldă, iar presiunea atmosferică se menţine scăzută.

Miercuri va fi la fel: cerul se menţine senin, vântul domol, iar maximă urcă până la 30 de grade.

Şi joi va fi soare şi foarte cald, însă mai pe seară încep să se adune norii. Noaptea aşteptăm şi ceva ploi de vară, ba chiar şi vijelii.

Vineri se răceşte percutant, avem atmosferă mohorâtă şi va ploua destul de mult. Vântul va fi activ, iar termometrele vor arăta cel mult 15 grade. Noaptea va fi şi mai frig.

Vremea la munte

La munte, mai prindem două zile cu soare. Marți va fi cer senin, iar vântul va sufla destul de tare în zona crestelor.

Miercuri se face mai cald, va fi vreme însorită, iar marți noaptea apar ceva ploi în masivele vestice.

Joi se răcoreşte simţitor în Apuseni şi în zona nordică a Orientalilor. Ploile, în special averse, apar în multe reprize şi cam peste tot. În noaptea următoare, la peste 1500 metri, vor fi ninsori şi lapoviţă.

Vineri se răceşte mai tare, vântul va spori senzaţia de frig şi ploile apar local.

Sursa: Pro TV

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă