Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Vrei să ieși la pensie cu 6 ani mai devreme? Cumpără ani!

Ministerul Muncii lucrează la un act normativ prin care persoanele care nu au stagiu minim de cotizare să poată plăti pentru a ieși la pensie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2020 - 13:46

Actul normativ care permite persoanelor cu perioada incompletă să poată cumpăra până la maxim 6 ani pentru a beneficia de pensie a ajuns deja pe masa Guvernului României pentru a fi adoptat, a anunțat Violeta Alexandru, ministrul muncii.

„Avem în lucru un act normativ care vizează posibilitatea pentru cei care nu au stagiu minim de cotizare să-şi poată cumpăra ani de pensie din spate, să îşi poată completa acest stagiu minim de cotizare şi să beneficieze de pensie.”, a anunțat ministrul Muncii.

Potrivit documentului, persoanele care nu sunt pensionate pot plăti contribuţia de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau unul asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii ori într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în România, în statele membre ale UE sau în alte state cu care ţara noastră aplică instrumente juridice internaţionale în domeniul securităţii sociale.

O altă problemă pe care Ministerul Muncii trebuie să o rezolve cât mai rapid este scanarea cărților de muncă, documente ce de multe ori sunt ilizibile și fac practic imposibilă determinarea perioadelor de cotizare a persoanelor care solicită calcularea în vederea ieșirii la pensie.

Comentarii