Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vrancea: Un condamnat pentru corupţie va fi rejudecat, deşi a murit

Fostul primar din comuna Bordeşti, judeţul Vrancea, Gheorghe Tătaru, condamnat de instanţă pentru trei fapte de corupţie, va fi rejudecat deşi, între timp, a murit, scrie Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.01.2019 - 15:48

Decizia aparţine judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi, care au trimis dosarul pentru rejudecare la Judecătoria Focşani.

Fostul primar al comunei Bordeşti, Gheorghe Tătaru, a murit în luna noiembrie a anului trecut, după ce, în luna iunie, el fusese condamnat de Judecătoria Focşani la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

În acelaşi dosar în care a fost judecat primarul, au fost şi secretarul comunei şi doi consilieri locali, aceştia fiind acuzaţi că au concesionat în mod ilegal un teren de 217 hectare unei asociaţii de creştere a animalelor la care acţionar şi membru fondator era fiul primarului.

Decizia privind rejudecarea cauzei aparţine Curţii de Apel Galaţi, este definitivă şi a fost luată la finalul anului trecut.

„Desfiinţează sentinţa penală nr. 815/25.06.2018 a Judecătoriei Focşani şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Menţine actele procedurale efectuate în cauză până la termenul de judecată din data de 30.05.2018. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată pe portalul instanţei gălăţene.

Practic, dosarul se va întoarce la Judecătoria Focşani şi, cel mai probabil, judecătorii care vor rejudeca dosarul vor lua act de decesul primarului şi vor dispune încetarea procesului.

Celelalte persoane din dosar, secretarul şi consilierii, condamnate de instanţă tot la închisoare cu suspendare, vor fi rejudecate.

Comentarii

loading...