Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vrancea: Inspectorii sanitar veterinari au dat amenzi de aproape 30.000 de lei

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea au aplicat amenzi de aproape 30.000 de lei în urma controalelor efectuate, în luna decembrie, la unităţile autorizate/înregistrate sanitar veterinar, potrivit instituţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.12.2018 - 16:58

"Au fost verificate în perioada lunii decembrie, când în mod normal se intensifică controalele oficiale, un număr de 86 de unităţi înregistrate/autorizate sanitar veterinar şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.000 lei pentru neconformităţile constatate", a declarat, joi, doctorul Adrian Rădulescu, responsabil comunicare al DSVSA Vrancea.

Potrivit acestuia, printre problemele constatate de inspectorii vrânceni s-au numărat funcţionarea târgurilor ocazionale fără a deţine autorizaţie sanitar veterinară de funcţionare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neautorizate sanitar veterinar şi nerespectarea normelor sanitar veterinare privind întreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de depozitare.

În luna decembrie, au fost controlate de inspectorii sanitari veterinari de la unităţile de alimentaţie publică, restaurante, magazine alimentare, unităţi de tranşare a cărnii, cofetării, până la pensiuni turistice.

"În această perioadă, toate unităţile înregistrate/autorizate sanitar veterinar sunt verificate şi controlate, în scopul de a preîntâmpina pesta porcină africană", a precizat doctorul Adrian Rădulescu.

În urma controalelor, nu au fost constatate abateri grave, care să presupună suspendarea sau interzicerii activităţii.

Comentarii

loading...