13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVrancea: Consiliul Judeţean a alocat un milion de lei pentru Ziua Naţională

Vrancea: Consiliul Judeţean a alocat un milion de lei pentru Ziua Naţională

Reprezentantul CJ Vrancea a subliniat că nu se poate vorbi de 1 Decembrie fără să se vorbească mai întâi de Mica Unire de la 24 ianuarie 1859, iar Focşaniul trebuie să aibă un loc special în cadrul manifestărilor Zilei Naţionale, alături de Bucureşti şi Alba Iulia.

“În municipiul Focşani, (…) la 1 Decembrie, anul când sărbătorim Centenarul Unirii şi făurirea statului naţional unitar român, noi, Consiliul Judeţean Vrancea, în colaborare cu Guvernul României, am luat decizia (…) ca în România să se desfăşoare un triplex. Pentru că nu putem vorbi de 1 Decembrie 1918 fără să vorbim despre 24 Ianuarie 1859, fără să vorbim de Primul Război Mondial şi cei 330.000 de români care şi-au jertfit viaţa pentru reîntregirea neamului românesc”, a declarat vineri Marian Oprişan.

Potrivit preşedintelui CJ Vrancea, de 1 Decembrie, televiziunea naţională va transmite în direct, mai întâi manifestările de la Focşani, unde va avea loc “un program care va surprinde”, va continua cu manifestările de la Bucureşti şi va încheia transmisiunea la Alba Iulia, oraşul Marii Uniri de la 1918.

Pentru aceste manifestări, CJ Vrancea a primit de la Ministerul Culturii suma de un milion de lei, care a fost alocată Muzeului Vrancei, în şedinţa CJ de vineri, pentru organizarea evenimentului “Momente artistice şi evocatoare dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918”.

În cadrul şedinţei de CJ, Marian Oprişan a răspuns consilierilor liberali, care au sugerat că banii pot fi folosiţi în alte scopuri decât organizarea de evenimente, că viaţa nu înseamnă “numai grija zilei de mâine”.

“Viaţa nu înseamnă numai grija zilei de mâine, nu trebuie să stăm acasă, în întuneric. Viaţa înseamnă şi muzică, şi poezie. Dacă mergi în toate oraşele de Italia, sunt tot felul de sărbători, tot felul de evenimente, (…) cântă tot felul de formaţii, iar oamenii comunităţilor participă. De ce să ni se interzică nouă din populism şi din rea credinţă, ceea ce alţi cetăţeni desfăşoară în ţările în care trăiesc? Numai aşa, pentru că vrem noi să părem grijulii faţă de banul public”, a spus Oprişan.

El a susţinut că majoritatea vrâncenilor sunt de acord cu astfel de manifestări, fie că este vorba de Festivalul Viei şi Vinului sau diverse evenimente de omagiere a eroilor.

“Peste 80% din cetăţenii judeţului Vrancea, din cercetările sociologice, sunt de acord cu aceste lucruri. Atât timp cât cetăţenii îşi doresc aceste lucruri, eu voi fi primul care voi sprijini această abordare, în beneficiul cetăţenilor. (…) La 1 Decembrie vom avea pentru cetăţenii judeţului Vrancea şi pentru români, în respect faţă de cei care şi-au jertfit viaţa pentru unitatea naţională, o manifestare care să facă onoare Vrancei”, a afirmat preşedintele CJ Vrancea.

Tot pentru manifestările prilejuite de ziua de 1 Decembrie, Consiliul Local Focşani a alocat, miercuri, suma de 50.000 de lei, care va fi folosită pentru achiziţionarea de steguleţe şi cocarde, dar şi pentru prepararea câtorva mii de porţii de fasole cu cârnaţi.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă