Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vot covârșitor DA – de ce referendumul nu legitimează, în vreun fel, ideea „mariajelor homosexuale"

Vot covârșitor DA, în proporție de 92%, din totalul de 22% participanți la vot – adică aproape 4 milioane de români; în vreme ce doar 6% dintre români au votat NU.

Share

Cătălin Sturza 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2018 - 12:01

Și nu putem să trecem peste asta atunci când vorbim despre „eșecul” Referendumului. Nu putem monopoliza interpretarea rezultatelor într-un singur sens, vorbind despre „eșec”, fără a aduce în discuție votul care a fost covârșitor „DA”. Faptul că Referendumul nu a trecut pragul are explicațiile sale, unele care țin de circumstanță. Dar votul DA a fost zdrobitor, iar să ignori acest lucru este, în realitate, profund manipulator.

 În fapt, acest vot demonstrează că românii SE OPUN într-o largă majoritate căsătoriei persoanelor de același sex – fapt care poate să fie extrapolat la nivelul întregii societăți. Dovadă o fac, pe de o parte, sondajele recente cu privire la poziționarea românilor față de căsătoriile de același sex; iar rezultatul referendumului oglindește aceste sondaje. Dar și faptul că neparticiparea a fost, în fapt, cauzată de o sumă de factori. Trei dintre aceștia: a) românii nu au înțeles importanța temei Căsătoriei – mulți nu au priceput de ce ar trebui să voteze că „apa e udă”; b) nici faptul că întrebarea nu a fost clar formulată nu i-a ajutat pe mulți să înțeleagă tema – era necesară o campanie consistentă de informare pentru a lămuri întrebarea; c) dezinteresul românilor față de orice temă care e, într-un fel sau altul, politizată este vizibil la alegerile din ultimii ani – vedem acest dezinteres, de pildă, în participarea foarte redusă la ultimele alegeri europarlamentare. 

 Din Diaspora au votat DE DOUĂ ORI mai mulți români față de alegerile parlamentare din 2016 (conform rezultatelor parțiale de luni). Acest lucru arată că românii sunt conștienți de importanța și de gravitatea pericolului ideologiilor neomarxiste. Mulți dintre ei simt deja efectele nocive asupra acestor ideologii acolo unde trăiesc – libertatea lor de exprimare este tot mai mult restricționată; copiii lor sunt expuși, la școală, educației sexuale uneori de la vârste foarte fragede; nu-și mai pot educa copiii în spiritul propriilor valori; etc.

  Nu este deloc onest ca adversarii acestui Referendum, care au manipulat până în prezent spunând că Referendumul nu este despre Căsătorie, ci este despre Dragnea, despre „legile justiției”, etc., să spună acum că acest referendum a fost despre poziționarea românilor cu privire la căsătoria homosexuală. Și despre faptul că românii acceptă sau nu acceptă căsătoria homosexuală. Păi, ori e vorba despre Dragnea, ori e vorba despre căsătorie? Faptul că românii se împotrivesc, în mare majoritate, căsătoriei între persoanele de același sex o arată votul în proporție de 92% DA.

În sfârșit, își pot permite partidele politice să ignore o „minoritate” formată din 3,8 milioane de români?    

Comentarii