25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVolkswagen negociază o alianţă cu Ford

Volkswagen negociază o alianţă cu Ford

Diess a spus că Volkswagen analizează construcţia unei a doua uzine auto în Statele Unite.

”Suntem în negocieri şi discuţii avansate cu Ford Corporation pentru construirea unei alianţe reale la nivel mondial, care ar întări şi industria americană de automobile”, a adăugat Diess.

Preşedintele executiv al Ford, Bill Ford Jr, a declarat marţi reporterilor, la un eveniment care a avut loc lângă Detroit, să discuţiile cu Volkswagen referitoare la alianţă decurg foarte bine.

Întrebat despre declaraţia lui Diess referitoare la posibilitatea ca VW să folosească o parte din capacităţile neutilizate ale Ford pentru producţia de automobile, Bill Ford a spus că nu s-a ajuns încă  la discuţii detaliate.

Bill Ford a mai arătat că nu vrea să spună prea multe despre o alianţă cu Volkswagen până când nu vor exista lucruri concrete de discutat.

Posibila alianţă dintre Volkswagen şi Ford sugerează că zilele în care producătorii auto funcţionau pe cont propriu s-au încheiat, în condiţiile în care tarifele, noile tehnologii şi reglementările mai stricte în domeniul emisiilor poluante fragmentează pieţele globale.

Firmele care în trecut doreau să fabrice vehicule atractive la nivel global, pentru a genera economii, caută acum avantajele aduse de anumite segmente de piaţă, cum sunt SUV-urile hibride, camionetele pickup în America de Nord sau maşinile de oraş în Europa.

Un analist al RBC Capital Markets, Joseph Spak, a afirmat marţi, într-o notă de cercetare, că declaraţiile lui Diess măresc probabilitatea ca VW să utilizeze o parte din capacitatea de producţie nefolosită a Ford, în cadrul unui parteneriat mai larg. Spark a mai spus că un producător auto european sau asiatic ar putea dori să cumpere o parte din capacitatea de producţie neutilizată a General Motors.

General Motors a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să închidă cinci fabrici din America de Nord, una fiind în Canada.

”VW ar putea avea ceva putere de negociere, în condiţiile în care unele din unităţile de producţie ale GM ar putea fi cumpărate (deşi acest lucru  ar putea avea impact asupra intenţiilor mai largi cu Ford)”, a scris Spak.

VW deţine o fabrică de asamblare în Chattanooga, Tennessee. Referitor la necesitatea unei noi uzine, Diess a spus că grupul se află în negocieri avansate în Tennessee, dar că ar putea exista şi alte opţiuni.

Diess a spus că VW nu va prelua o participaţie la Ford în cadrul alianţei negociate.

”Construim o alianţă cu Ford care va întări poziţia Ford în Europa, deoarece vom avea platforme comune. Am putea folosi capacităţile de producţie ale Ford aici, în SUA, pentru a fabrica automobile pentru noi”, a mai spus Diess.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă