15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVlad Voiculescu, noi declarații despre tragedia de la „Victor Babeș”

Vlad Voiculescu, noi declarații despre tragedia de la „Victor Babeș”

O anchetă este în prezent în lucru pentru a vedea când s-a produs de fapt tragedia și cine ar putea fi vinovat pentru incident.

Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:

„Am sunat pentru a mă asigura că pacienții vor fi transferați în alte spitale în București în care să poată fi îngrijiți, e primul lucru pe care l-am făcut imediat după ce am aflat, după care am plecat către spital. În ceea ce privește cauza tragediei de ieri există o anchetă în desfășurare, iar primele date tehnice au fost comunicate aseară de către Raed Arafat.

Preocuparea noastră este pentru pacienți, indiferent în ce unitate sanitare se află. Trebuie spus că unitatea sanitară Victor Babeș nu este în subordonarea Ministerului Sănătății, asta nu înseamnă că din primul moment nu am fost acolo. știm deja că sistemul sanitar este suprasolicitat, că oamenii sunt obosiți, că echipamentele sunt la limită, dar asta nu justifică o tragedie”, a spus Ministrul Sănătății în cadrul conferinței de presă.

„Am solicitat azi la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București avizul de funcționare al unității mobile de terapie intensivă, DSP a eliberat în data de 9 aprilie avizul de funcționare cu caracter temporar pe perioada stării de alertă, la fel ca în alte cazuri. Din punctul de vedere al DSP în urma evaluării documentației și a expertizării unitatea mobilă respectă normele de igienă și de sănătate publică. Am solicitat de asemenea, DSP-urilor să prezinte toate avizele acestor unități mobile, iar o echipă a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor medicale va face parte din echipa de anchetă și este coordonată de către Parchet. Conform raportării zilnice a spitalelor azi avem 1.687 de paturi de terapie intensivă avizate de DSP și suplimentare. 1.582 avizate plus 105 paturi suplimentare, dintre acestea 50 sunt destinate copiilor”, a mai precizat Vlad Voiculescu. 

 Vlad Voiculescu a mai precizat că „A fost o problemă legată de presiunea oxigenului. Avem indicații că defecțiunea e dinăuntrul tirului. Toate ventilatoaree s-au oprit odată. Intalația, făcută special pentru unitatea mobilă ATI”.

Luni seară, ministrul a postat pe rețelele de socializare un mesaj unde transmita condoleanțe familiilor îndoliate și a precizat că va solicita „un control asupra problemelor tehnice” care au dus la tragedie. În urma defecțiunii TIR-ului ATI, 8 persoane aflate în stare critică și infectate cu coronavirus au rămas neventilate cu oxigen, iar trei dintre ele au murit.

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă