Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viorica Dăncilă, întrevedere cu liderul socialiștilor europeni pentru a-i explica situația din țară

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Bruxelles, a avut marţi o întrevedere cu preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Udo Bullmann, în care premierul a prezentat „situaţia reală din România”.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.09.2018 - 19:50

Conform unui comunicat al Guvernului transmis Agerpres, întrevederea se înscrie în seria de contacte pe care şefa Executivului din România le are, în aceste zile, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European.

„Convorbirile, desfăşurate într-o atmosferă cordială, au atins o gama largă de subiecte de pe agenda internă a României şi de pe agenda europeană. Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la România, care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie”, se spune în comunicat.

Potrivit Guvernului, premierul Dăncilă „a prezentat situaţia reală din România, reafirmând ataşamentul Guvernului României faţă de principiile şi valorile europene”.

De asemenea, a prezentat reformele iniţiate de Guvernul României în domenii prioritare pentru ţara noastră, arătând că „acestea sunt rezultatul unei cooperări interinstituţionale transparente şi că în elaborarea lor au fost consultaţi şi partenerii europeni”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte agenda europeană, convorbirile s-au concentrat pe pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. În context, premierul Dăncilă a reafirmat interesul României pentru asigurarea unui mandat care să contribuie la coeziunea proiectului european şi la apropierea Uniunii de către cetăţeni, se precizează în comunicat.

Conform Executivului, alături de premierul Dăncilă, la întrevedere a participat şi europarlamentarul Dan Nica.

Comentarii

loading...