Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: londonezul.co.uk

Vinurile româneşti, promovate la târgul internaţional London Wine

Unsprezece producători şi exportatori români de vinuri urmăresc să-şi intensifice prezenţa pe piaţa britanică, dar şi pe piaţa internaţională, prin participarea la London Wine Fair, desfăşurat în perioada 20-22 mai 2019, la Londra.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2019 - 15:44


London Wine Fair reprezintă un târg de referinţă pentru sectorul de vinuri, cu un înalt grad de internaţionalizare. Vor fi prezenţi importatori din SUA, ţările scandinave sau Benelux, astfel încât evenimentul este unul de interes pentru firmele româneşti, care doresc să-şi majoreze exporturile pe aceste pieţe.

Peste 14.000 de profesionişti sunt aşteptaţi la ediţia din acest an a evenimentului - importatori, distribuitori şi comercianţi specializaţi, sommelieri, patroni de baruri şi restaurante, firme de catering, reţele de comercializare cu ridicata şi en-detail, precum şi jurnalişti, bloggeri, care vor lua parte la degustări şi master class-uri.

Regatul Unit al Marii Britanii reprezintă principala piaţă de export pentru vinurile produse în România, deţinând locul 1 în 2018, cu o pondere de 25% din totalul exportului valoric al ţării.

Firmele româneşti expozante la London Wine Fair, reunite sub brandul 'Wines of Romania', sunt: Agricola Girueta (Domeniul Drăgaşi), Domeniile Dropia, Viti-Pomicola Sâmbureşti şi Zarea, aflate la prima participare la eveniment, Ch. Pietrosaratii, Crama Ceptura, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei - Filiala Alba, Ostrovit, The Iconic Estate şi Vitis Metamorfosis.

Participarea românească la evenimentul expoziţional de la Londra a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Programul de Promovare a Exportului pe anul 2019, în colaborare cu APEV, Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România. Participarea beneficiază de o finanţare de 589.382 lei.

Comentarii

loading...