Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un ursuleţ se apropie de oameni pentru a primi mâncare

VIDEO. Un ursuleţ se apropie de oameni pentru a primi mâncare

Un ursuleț din zona de graniță dintre Vrancea și Covasna apare tot mai des în calea oamenilor, în căutare de hrană.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

30.06.2018 - 11:26

Animalul a învățat rapid că cea mai ușoară cale de a obține hrană este să apară în calea oamenilor și e văzut din ce în ce mai des în locurile frecventate de turiști, transmite Realitatea TV. Specialiștii îi sfătuiesc însă pe turiști să nu mai hrănească animalele, pentru că, indiferent cât par de blânde, comportamentul acestora se poate schimba radical într-o secundă și pot răni cu ușurință un om.

 

„Este vorba despre un urs pentru care oamenii reprezintă o sursă facilă de a procura hrana. Animalul a învățat că, pentru a procura mâncare trebuie să iasă în calea omului. Totuși, animalele sălbatice nu trebuie hrănite de turiști, oricât de simpatice ar părea, un animal sălbatic este imprevizibil. În zona aceea mai e o problemă, anume cea a coșurilor de gunoi nesecurizate, amplasate de cei de la Drumuri Naționale, coșuri care sunt „ispititoare” pentru urși, pentru că ele conțin diverse resturi menajere”, ne-a declarat Silviu Chiriac, de la Agenția de Protecție a Mediului. În ultima săptămână, zeci de turiști au fotografiat sau filmat ursulețul din zona Lepșa-Ojdula, care aproape zilnic iese la drum în căutare de hrană.

Comentarii