VIDEO Un nou protest al magistraţilor faţă de prevederile OUG 7, în mai multe oraşe

Magistraţii au protestat din nou, vineri, faţă de prevederile OUG 7/ 2019. În mai multe oraşe din ţară, judecători şi procurorii au întrerupt activitatea şi au ieşit în faţa instanţelor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2019 - 13:54

La Sibiu, magistraţii ieşit, la ora 13.00, în faţa clădirii în care funcţionează Tribunalul, Judecătoria, dar şi parchetele.

În momentul ieşirii din clădire, magistraţii au fost întâmpinaţi de reprezentanţii comunităţii ”Vă vedem di Sibiu” care i-au aplaudat îndelung.

Magistraţii au purtat afişe pe care au scris ”Independenţa magistraţilor”, ”Desfiinţarea Secţiei pentru investigarea magistraţilor”, ”Abrogarea OUG 7”, ”Separaţia puterlor în stat”, ”Respectarea Constituţiei”, ”Justiţie idependenţă” sau ”Stat de drept”.

”avem speranţă că până la urm reuşim şi credem că protestul pe care l-am făcut până acum a dat un oarecare rezultat pentru că au fost operate nişte modificări la ordonanţă”, a declarat Alexandru Zereş, din partea Judecătoriei Sibiu.

Acesta a precizat că protestul va continua şi săptămâna viitoare, zilnic, între orele 10 şi 11 urmând a fi suspendate şedinţele de judecată.

La rândul lor, sibienii sosiţi să susţină demersul magistraţilor au purtat afişe cu mesaje ca ”Jos labele de pe Justiţie”, ”Jos labele de pe Codruţa”, ”TT te-ai întrecut pe tine, ai creat justiţia paralelă” sau ”LCK corupţia poate fi învinsă”.

Şi la Cluj-Napoca au protestat magistraţii, ieşind din nou în faţa Palatului de Justiţie. Şi judecători şi procurorii din Cluj anunţă că vor contiua protestul, urmând a suspenda activitatea zilnic câte o oră.

Comentarii