FOTO: Ciprian Sterian

VIDEO. Risc ridicat de explozie în apropiere de Buzău

O cisternă încărcată cu 24 tone diluant s-a răsturnat în apropierea municipiului Buzău. Substanța volatilă s-a împrăștiat pe șosea iar polițiștii au decis să blocheze șoseaua Buzău – Ploiești.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 22.09.2020 - 09:11

Cisterna încărcată cu 24 tone de diluant s-a răsturnat în sensul giratoriu dintre DN 2 Buzău – București și DN 1B Buzău – Ploiești, cel mai probabil din cauza șoselei înclinate și a încărcăturii sub formă de lichid.

Șoferița de 48 de ani aflată la volanul camionului a reușit cu greu să iasă din cabina care s-a răsturnat pe partea stângă. O cantitate însemnată de diluant s-a scurs pe șosea iar polițiștii au decis închiderea celor două tronsoane de drum și devierea circulației pe trei rute ocolitoare.

Pompierii chemați să intervină pentru a elimina posibilitatea aprinderii substanței volatile au împrăștiat nisip și încearcă să recupereze cât mai mult din lichidul scurs din autocisternă.

Conform celor aflaţi la faţa locului, este vorba despre diluant White Spirit, un produs obţinut la distilarea petrolului brut, folosit ca solvent in industria lacurilor şi vopsitorie.

Polițiștii nu pot spune la ce oră va fi deschisă circulația în zonă, fiind nevoie de o altă cisternă în care să se mute cantitatea de diluant nescursă dar și de o macara pentru ridicarea autocisternei răsturnate în sensul giratoriu de la intersecția celor două drumuri naționale intens circulate.

Comentarii