VIDEO Mitingul PSD de la Galaţi

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi candidaţi ai PSD la alegerile europarlamentare participă sâmbătă la un miting PSD la Galaţi.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.05.2019 - 22:41

Dragnea: Iubim Sibiul, dar îi urâm pe trădători / Dăncilă: Unii vin cu jigniri, noi venim cu proiecte

Liderul PSD Liviu Dragnea a lansat sâmbătă, la mitingul PSD de la Galaţi, un atac la adresa lui Klaus Iohannis şi a organizării summitului de la Sibiu, numindu-l pe preşedinte trădător şi slugă. El a spus că aderarea la spaţiul Schengen nu are legătură cu statul de drept, contrazicând afirmaţiile premierului olandez. Premierul Mulţimea a scandat "Dragnea - preşedinte!". Viorica Dăncilă a criticat summitul informal al UE de la Sibiu şi faptul că nu au fost abordate subiecte precum ridicarea MCV şi admitere aîn Schengen. Ea vorbit despre programul de guvernare al PSD spunând: "Unii vin cu jigniri, noi venim cu proiecte".

UPDATE - "Astăzi ţinem summitul PSD la Galaţi. Fiindcă suntem europeniî n toată ţara.(...) "Suntem europeni acasă la noi, nu numai în cele şase cas furate de Iohannis la Sibiu", a declarat el, în huiduielile mulţimii.

"Iubim Sibiul, dar îi urâm pe trădători", a spus el, fiind aclamat de partcipanţii la miting.

"Iohannis, aşa cum a furat casele, a furat şi summitul", a continuat el.

Dragnea a mai afirmat că preşedintele Iohannis şi-a chemat stăpânii, că nu a fost băgat în seamă, concluzia sa fiind: "Asta este soarta slugilor!".

Liderul PSD a afirmat că preşedintele şi-a făcut campanie pe bani publici.

Referindu-se la declaraţiile premierului olandez Mark Rutte conform cărora România nu este pregătită pentru Schengen pentru că nu respectă statul de drept, susţinând că de fapt nemulţumirea vine din faptul că nu am vrut să cedăm Portul Constanţa.

El a subliniat că preşedintele francez spune că este îngrijorat de ce se întâmplă în România. "Şi eu sunt îngrijorat că în fiecare zi mii de francezi sunt bătuţi pe srăzile din Paris", a continuat liderul PSD.

"Iohannis nu i-a pus la punct pentru că este "slugă"", a conchis el.

"Nu e nicio legătură între intrarea în Schengen şi statul de drept", a spus Liviu Dragnea.

El a sugerat că de fapt nemulţumirile faţă de România vin din faptul că avem producţii record în agricultură devenind astfel competitori, că salariile medicilor au crescut, iar aceştia revin în ţară şi că şcolile sunt modernizate, iar copiii români vor fi mai educaţi şi mai competititivi.

UPDATE - Dăncilă a acuzat faptul că la summitul UE de la Sibiu nu s-a discutat despre ridicarea MCV şi despre admiterea în spaţiul Schengen.

"Cum ne regăsim noi în Declaraţia de la Sibiu? Cum sunt reprezentate interesele românilor?", a întrebat ea

Premierul a prezentat în termeni elogioşi programul de guvernare al PSD. 

"Noi venim cu proiecte, cu realizări, alţii vin cu jigniri, cu urlete şi ţipete. Când nu ai ce să le spui românilor, vii şi ţipi şi jigneşti. Am venit la Iaşi, la Galaţi, la Botoşani, am mers în Ardeal, am mers în multe locuri din ţară. Suntem într-un moment important pentru români. Votaţi candidaţii PSD la alegerile din 26 mai! Guvernul României se va ţine de cuvânt şi va implementa programul de guvernare, dar avem nevoie de oameni devotaţi, cu tricolorul în suflet. Nu avem nevoie de oameni care vin să ceară votul şi sunt supuşi altor interese, nu avem nevoie de oameni să reprezinte România şi care, de fapt, să reprezinte interesele altor ţări. Îi susţin pe Rovana Plumb, pe Carmen Avram, pe Dan Nica. România trebuie tratată cu demnitate. Să fiţi întotdeauna mândri că sunteţi simpatizanţi PSD. Să mergem la vot şi să votăm PSD”, a spus, conform Antena 3.

Dăncilă a afirmat că românii sunt altfel decât încearcă unii să îi prezinte.

"Nu avem nevoie de oameni care vin să ceară votul şi sunt supuşi altor interese", a spus ea.

 

Dragnea şi cei care îl însoţesc au făcut o baie de mulţime în drumul către scena de pe care îşi vor rosti discursurile.

Potrivit presei locale, la manifestaţia la care social-democraţii aşteaptă zeci de mii de oameni, numeroşi participanţi au fost aduşi cu autocarele/

La Galaţi este anunţată şi o contramanifestaţie intitulată "Marş din oraşul nostru!".

 

Comentarii