15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Mașină de pompieri răsturnată de un șofer neatent

VIDEO Mașină de pompieri răsturnată de un șofer neatent

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a dat publicităţii, miercuri, o înregistrare video a accidentului de sâmbătă, în care a fost implicată o autospecială a instituţiei, care se deplasa la o intervenţie în zona afectată de inundaţii.

Camera de filmare a maşinii lor a înregistrat momentul în care şoferul unui automobil ce venea din sens opus a pierdut controlul volanului şi a intrat în vehiculul de intervenţii. Acesta s-a răsturnat, dar din fericire militarii nu au fost răniţi şi au putut chiar să le acorde primul ajutor celor din autoturism.

“Pe înregistrare se observă că autospeciala de intervenţie de deplasează regulamentar. Am dat publicităţii aceste imagini pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că toţi participanţii la trafic trebuie să fie atenţi, în special când pe drumurile publice sunt autospeciale care se deplasează la diverse situaţii de urgenţă”, a declarat, pentru Agerpres, Adrian Cepoi, din cadrul ISU Bacău.

Îm urma accidentului, cei şase pompieri militari şi trei pasageri din autoturismul care a provocat accidentul au fost preluaţi de ambulanţe şi trimişi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău. Cele nouă victime nu au suferit leziuni care să le pună viaţa în pericol.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a solicitat imediat după producerea accidentului ca Poliţia rutieră să fie drastică cu şoferii care generează asemenea accidente.

“Avem o autospecială care tracta o ambarcaţiune şi se deplasa către zonele afectate. A fost accidentată frontal de către un şofer care se deplasa cu viteză mare pe ploaie. Avem şase subofiţeri care au suferit diferite leziuni şi care, în acest moment, sunt sub investigaţii medicale la UPU Bacău pentru a se stabili cu certitudine care este starea lor. Maşina de intervenţie este avariată şi nu a mai putut continua misiunea. Este inadmisibil aşa ceva şi vreau ca Poliţia rutieră să fie foarte drastică cu astfel de şoferi inconştienţi”, a afirmat Carmen Dan, sâmbătă.

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă