VIDEO Erou împușcat la Revoluție, rememorează clipele de groază

Au trecut 28 de ani de la Revoluția în urma căreia a fost înlăturat regimul Ceaușescu.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2018 - 20:15

Florian Cristache a fost unul dintre tinerii din 1989 care a ridicat baricada de la Intercontinental. În noaptea de 21 decembrie, deși avea în mâini doar niște crenguțe de brad într-o pungă și dorința de Libertate, a fost împușcat în picior.

Își aduce aminte chiar el: "Am căzut ca trăznit, fără să-mi dau seama ce s-a întâmplat cu adevărat".

Îngrijit de logodnica care a stat lângă el până s-a recuperat, eroul din acele zile și-a găsit liniștea și răspunsurile la întrebări:

"Dumnezeu a aşezat astfel lucrurile, căci fără suferinţă nu poţi ajunge la stadiul de a-I simţi prezenţa fără să-L vezi. Mi-a prelungit viaţa pentru perioada nedeterminată, să apuc să respir aerul libertăţii. Mulţi au plătit cu viaţa, Dumnezeu i-a luat în cer lângă El. Noi şi cei ce şi-au dat viaţa pentru un viitor mai bun al ţării, ne făcuserăm datoria, acum rămânea să-şi facă datoria şi cei care conduceau ţara." Conducerea de atunci a incercat sa anihileze opozitia prin teroare, cu bata. Au urmat nefastele "Mineriade".

"Aici s-a murit pentru Libertate! Sângele tinerilor a fost moneda de schimb pentru o lume mai bună, fără compromisuri." vrea să ne aducă aminte un erou al acelor zile, Florian Cristache.

Un film realizat de Constantin Ghiţă".

Comentarii