Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Cumpărau droguri din străinătate și le vindeau la prețuri de până la 11 ori mai mari

În urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict efectuate în București și a unei percheziții efectuate pe raza județului Neamț, au fost ridicate 1.800 de comprimate de ecstasy și a fost indisponibilizat un autoturism de lux. Trei persoane sunt cercetate.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2019 - 12:29

"La data de 18.01.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor   M. C., P. O. şi A. D., pentru  săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. La data de 27.11.2018 organele de urmărire penală  s-au sesizat din oficiu cu privire  la faptul că inculpatul A. D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la preţuri de 5 - 6 euro/comprimat, în funcţie de cantitatea tranzacţionată, ulterior drogurile fiind revândute la preţuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului Bucureşti", conform DIICOT.

În urma cercetărilor, s-a stabilit  faptul că membrii unei reţele de traficanţi de droguri achiziţionau comprimate MDMA din străinătate  şi după ce drogurile erau aduse în România, doi dintre inculpaţi  se ocupau de vânzarea lor.

"Preţul mediu de procurare din ţări aflate în Europa de Vest a unor cantităţi de cel puţin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpaţii le vindeau în România la preţuri de peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat şi 6 euro /comprimat) în funcţie de cantitatea tranzacţionată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la preţul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, astfel că,participanţii la traficarea drogurilor, între care şi inculpaţii, obţineau venituri importante", explică procurorii DIICOT. Deci de aproximativ 11 ori mai mult.

La data de 15 ianuarie,  inculpaţii au comercializat pe raza  municipiului Piatra Neamţ un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei  iar la data de 18 ianurie  au fost surprinşi în flagrant în Bucureşti, în timp ce comercializau 1807 comprimate MDMA, la preţul de 8100 euro.

Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpaţi era tranzacţionată prin vânzarea către consumatori la un preţ mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euru, susţin procurorii.

Ce i trei se aprovizionau periodic (aproape lunar) cu cantităţi de aproximativ 10.000 comprimate MDMA, iar dacă respectivele comprimate erau vândute en-gross cu preţul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate.

În cursul zilei de sâmbătă,  vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Comentarii

loading...