3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Asistenta medicală care brusca bebeluşul cu paralizie, a fost concediată

VIDEO Asistenta medicală care brusca bebeluşul cu paralizie, a fost concediată

UPDATE 19:28 Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, într-o emisiune TV, că s-a luat decizia de a i se desface contractul de muncă asistentei din Dâmboviţa filmată că a bruscat un copil.

“E un copil abandonat, un copil cu grave probleme de sănătate, asistenta – însărcinată. Am luat legătura cu cei de acolo, cu managerul spitalului şi mi-a spus că comisia de disciplină a luat decizia de a desface disciplinar contractul de muncă al acestei asistente şi că vor anunţa şi Ordinul Asistenţilor. Eu cred că cine nu are vocaţie nu are ce căuta în sistemul sanitar. Trebuie să iubeşti oamenii, să ai simpatie. Această persoană nu are empatie, nu iubeşte oamenii. Îmi este greu să mă exprim. E un comportament pe care categoric îl dezaprob şi nu aş mai vrea să îl văd în spitalele din România”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Ea a susţinut că asistenta respectivă nu are nicio scuză.

“Nu mi-a venit să cred. În prima fază am crezut că e trucaj, nu puteam să îmi imaginez că un om, o asistentă medicală, o femeie, o viitoare mamă poate să aibă acest comportament. Cred că nu are nicio scuză şi cred că nicio explicaţie nu stă în picioare”, a mai spus Sorina Pintea.

Pe imaginile postate pe Facebook de mama unui copil internat se vede cum o asistentă medicală bruschează un bebeluş pe care îl hrănea. Când acesta încearcă să se mişte, asistenta îl trânteşte în pătuţ.

„Uitaţi-vă la ce se întâmplă în spitalul judeţean din Târgovişte. Poţi da mai departe poate aşa va fi dată afară, săracul bebeluş of off”.

Imaginile au ajuns şi la conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte, directorul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu, declarându-se „consternat”. Acesta a decis convocarea comisiei de disciplină şi a propus desfacerea contractului de muncă al asistentei. 

„Suntem consternaţi. Am convocat comisia de disciplină. Propunerea este desfacerea contractului de muncă. Fapta e gravă. E cea mai gravă. Nu discut de reduceri salariale. S-a întâmplat pe secţia de Pediatrie”, a a spus, marţi, Claudiu Dumitrescu.

Surse medicale din cadrul Spitalului au declarat, pentru corespondentul Mediafax, că bebeluşul bruscat este născut cu paralizie, fiind abandonat.

Şi Poliţia s-a sesizat în acest caz, iar după ce au vizionat imaginile de pe facebook au deschis o anchetă.

„Efectuăm cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a declarat Alexandru Ciurea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa.

Asistenta medicală lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte de aproximativ un an şi jumătate şi este însărcinată.

ATENŢIE! Imagini video cu puternic impact emoţional. Violenţă explicită

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă