21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiViceprimarul Capitalei, despre protestul de vineri: Nu este asumat de nimeni

Viceprimarul Capitalei, despre protestul de vineri: Nu este asumat de nimeni

„O atitudine neserioasă ca şi prima solicitare pe care acest domn, care are domiciliul în Angla, a făcut-o. S-a jucat cu o chestiune de o asemenea importanţă, şi-a dorit escaladarea în spaţiul public a unei astfel de situaţii, lucru care a dus în acest moment la nimic altceva decât să realizeze că acest gen de discurs nu este unul matur, şi pentru o societate în care valorile fundamentale, siguranţa organizării şi a faptului că toţi trebuie, pe de-o parte ca participanţi, dar şi ca locuitori ai Municipiului Bucureşti trebuie să le avem drept garanţie (…) Nu şi-a dorit decât să ducă în derizoriu autorităţile române, care au tratat cu atenţie solicitarea dumnealui, motiv pentru care aţi putut vedea, public, care este poziţia dumnealui la acest moment”, a declarat, miercuri, Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

Potrivit lui Bădulescu, Emanuel Cioacă nu are niciun fel de răspundere în cazul în care în timpul manifestaţiei de vineri s-ar ajunge la incidente.

„În acest moment, dumnealui nu a făcut altceva decât să spună că nu-şi asumă şi nu este organizatorul manifestaţiei din data de 10 august. Din aceste moment, practic, dumnealui nu mai are nicio răspundere în care s-ar ajunge la alte situaţii (incidente – n.red.) Grav este că ne jucăm cu astfel de acţiuni şi cu astfel de atitudini inconştiente, ale unor oameni care nu au nimic de-a face cu buna credinţă, ci se joacă cu valori precum viclenia şi nimic altceva decât să aducă la nivelul comunităţii în care lansează astfel de acţiuni lucruri care nu fac bine nimănui. Dumnealui poate să spună orice, pentru că a spus orice şi în cerere şi ulterior. De aici şi până a ne uita în gura unuia care vrea să iasă din anonimat este un drum lung. Nu mai avem cereri care să fie luate în discuţie”, a mai precizat Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei mai spune că Emanuel Cioacă ar fi ştiut tot timpul despre existenţa unui protocol de organizare a manifestaţiei, care a fost semnat de către reprezentanţii Municipalităţii şi a altor autorităţi.

„Dumnealui a ştiut tot timpul de existenţa acelui protocol, de comunicările pe care le-a avut PMB. Ceea ce spune dumnealui este doar atitudinea unui om iresponsabil căruia îi place să se joace cu vorbele şi a unei întregi societăţi care se uită în gura unui om care nu are habar de ceea ce face”, a mai precizat Bădulescu, care a lăsat de înţeles că în acest moment manifestarea de vineri nu este revendicată, oficial, de către nicio organizaţie, precizând că nu există nicio altă solicitare în ceea ce priveşte manifestarea de pe data de 10 august.

Aurelian Bădulescu a mai spus că, în cazul organizării unui miting, primăria poate lua măsuri de ordin tehnic care să vizeze buna desfăşurare a manifestaţiei, precum restricţionarea circulaţiei.

Reacaţia viceprimarului vine după ce Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, a declarat că nu îşi asumă mitingul din 10 august, pentru că nu a semnat, până acum, niciun protocol cu Primăria Capitalei, deoarece instituţia nu i-a transmis prin e-mail documentul.

„De ce nu m-au anunţat înainte cu o lună, ca să mă organizez în două săptămâni, să-mi iau bilet, să vin la Primărie? Între timp am cerut să mi-l transmită pe mail să-l citesc şi să-l transmit dacă este cazul. E foarte bine că doamna Firea a autorizat acest miting, dar noi, ca organizaţie nu putem să ne asumăm acest miting, pentru că nu am semnat niciun protocol cu Primăria Capitalei. Nu este vina noastră. Am vrut de la început să organizăm acest miting, pur şi simplu nu a fost o bună colaborare între Primăria Capitalei şi Federaţia şi s-a ajuns la această discuţie. (…) E posibil să vină persoane care să boicoteze. Am primit cererea online, am primit răspuns online, deci se putea trimite protocolul tot online. Nu înţeleg unde a fost problema. Cred că cineva a dorit acest lucru”, a declarat Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, la Antena3.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă