Viceprimarul Capitalei despre 10 august: Am avut de a face cu o dezordine publică

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat vineri că Jandarmeria nu a greşit la intervenţia de la protestul din 10 august, el susţinând că a fost o dezordine publică "provocată de bătăi de stradă de tip Belfast".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.08.2018 - 18:15

Aurelian Bădulescu a fost audiat vineri la Parchetul General în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

"Din punctul meu de vedere, nu s-a greşit din partea Jandarmeriei. Din punctul meu de vedere, am avut de-a face cu o dezordine publică, provocată de bătăi de stradă de tip Belfast, care, având în vedere acţiunea şi modul în care acestea s-au desfăşurat, adică pe interiorul străzilor, pentru că aţi observat că, la un moment dat, piaţa a rămas liberă, au scăpat din mână, pentru că violenţa era aproape de neimaginat. (...) În opinia mea, jandarmii au procedat atât cât au putut pentru a restabili ordinea de drept la acel moment", a susţinut Bădulescu, după întâlnirea cu procurorii.

Întrebat de jurnalişti de la cine primea informaţiile în ziua protestului, Bădulescu a spus: "De la cine primeaţi şi dumneavoastră. De la Facebook".

El a explicat că procurorii vor să afle cine a îndemnat lumea la "nesupunere în faţa legii".

"Procurorii au întrebat cine a fost organizatorul înscris, după ce domnul Cioacă a renunţat la cerere. Eu am explicat că domnul Babanu, care e la mare, împreună cu domnul Dide şi domnul de la Timişoara au venit în faţa comisiei şi au spus că sunt organizatorii de drept ai acestui miting. Am observat şi mă bucur că echipa de procurori este una obiectivă, vrea să vadă cine a îndemnat lumea la evenimentele, la nesupunere în faţa legii, cine a greşit din partea jandarmilor, dacă au greşit, şi cine a adus oamenii în piaţă", a precizat viceprimarul.

De asemenea, întrebat cine a luat decizia de evacuare a Pieţei Victoriei, Aurelian Bădulescu a arătat că el nu a avut acces la acele decizii şi că s-a dus să vadă "dacă sunt manipulanţii de tramvaie în regulă".

De altfel, viceprimarul a răspuns ironic la mai multe întrebări adresate de jurnalişti, spunând, printre altele, că el a avut "atribuţii culinare" în timpul protestului.

Comentarii