sursa: Inquam Photos. Codruț Olaru

Vicepreședintele CSM indecis, Codruț Olaru și-a anulat votul în plen pe subiectul SIIJ- Adina Florea

Consiliul Superior al Magistraturii condus de Lia Savonea nu a reușit nici a șaptea oară să o valideze pe Adina Florea la conducerea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției. Votul din plenul CSM a fost la egalitate: nouă voturi ”pentru” și nouă ”împotrivă”.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 16.10.2019 - 03:20

Marți, 15 octombrie 2019, timp de aproape 7 ore, Plenul CSM a fost ringul dezbaterilor pro și contra Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), a atacurilor, supozițiilor și lamentărilor în jurul structurii unde cel puțin 3 membri ai Consiliului au dosare penale (respectiv Solomon, Ban și Mateescu).

Cu chiu cu vai, după orele 20.00, membrii CSM au reușit să încheie dezbaterile și să își exprime votul pe primul punct al ordinii de zi din 15 octombrie 2019, respectiv validarea procuroarei Adina Florea (foto 2) la conducerea SIIJ. 

Și au făcut-o cum nu se poate mai haotic căci, la fel cum, din înfumurare ori încăpâțânare, s-a creat haosul din politică, și CSM a reușit prin votul său să dea naștere unui uragan în Justiție. 

Astfel, așa cum era de așteptat și cum unii membri au anunțat în direct în timpul ședinței Plenului CSM, s-a votat masiv pentru invalidarea numirii Adinei Florea în funcția de procuror-șef al SIIJ. Dar, ce să vedeți, nu suficient.

Votul pentru validarea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al SIIJ va fi reluat într-o ședință viitoare. Iar asta pentru că, 9 membri au votat pentru validare, 9 au votat pentru invalidare, iar un membru și-a anulat votul.

Concret, spun jurnaliștii de la Lumea Justiției, cel care și-a anulat votul este fostul vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Codruț Olaru (foto 1), văzut încă de la inceput ca fiind cel care putea inclina balanța în favoarea Adinei Florea sau împotriva sa. Nu a votat nici cu unii, nici cu alții, ci a ales să își anuleze votul, prelungind în acest fel incertitudinea de la vârful SIIJ și asigurarea bunei funcționări a Secției.

 De cealaltă parte, cei 9 membri care au votat pentru invalidarea Adinei Florea la șefia SIIJ sunt:

 

-Ministrul Justiției Ana Birchall; aceasta de altfel a și militat pentru desființarea SIIJ;

 

-Procurorul General al României Bogdan Licu;

 

-Procurorul Nicolae Solomon, vicepreședinte CSM;

 

-Procurorul Florin Deac;

 

-Procurorul Mihai Cristian Ban;

 

-Procuroarea Tatiana Toader;

 

-Judecătoarea Andrea Chiș;

 

-Judecătorul Bogdan Mateescu, care a anunțat în Plen că va vota împotriva validării;

 

-Judecătorul Mihai Bălan.

Comentarii