15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVicepremierul Raluca Turcan a primit onorul din partea generalilor și coloneilor

Vicepremierul Raluca Turcan a primit onorul din partea generalilor și coloneilor

Vicepremierul Raluca Turcan a reprezentat Guvernul României la ceremonia de înălțare în grad a absolvenților Academiei Forțelor Terestre de la Sibiu.

Ceremonia s-a desfășurat vineri, 31 iulie. “Ofițerii au fost felicitați de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Iulian Berdilă, care le-a oferit placheta Statului Major al Forțelor Terestre și de către viceprim-ministrul Guvernului României, Raluca Turcan”, a anunțat Academia Forțelor Terestre.

Potrivit unor imagini postate pe Internet chiar de Academia Forțelor Terestre, Raluca Turcan, care este civil, a primit onorul din partea ofițerilor prezenți la ceremonia militară, iar această situație a generat multiple comentarii printre militari, care s-au declarat șocați și nemulțumiți.

“O rușine pentru cei care trimit la asemenea evenimente o persoană care nu are treabă cu sistemul militar”, este unul dintre comentariile de pe Facebook. Alte comentarii sunt însă mult mai acide.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, “conducerea MApN a fost reprezentată, în fața celor 198 de absolvenți, de Simona Cojocaru, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, și de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă”. MApN nu face nicio referire la vicepremierul Raluca Turcan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă