Vești proaste de la Galați și Mangalia: grupul Damen trece la disponibilizări

Grupul Damen, care deține șantierele navale de la Galați și Mangalia, va disponibiliza în perioada următoare peste o mie de salariați.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2020 - 15:23

Grupul Damen a anunțat astăzi că scăderea prețului petrolului a dus la o încetinire a activității în segmentul offshore iar criza provocată de pandemia de coronavirus a completat dificultățile financiare specifice.

„Grupul va disponibiliza ȋn jur de 1.050 angajaţi din ȋntreaga lume. Modificările organizaţionale vizează, ȋn cea mai mare parte, divizia de Nave Medii. Ȋn România, se va proceda la disponibilizarea unui număr de 870 de angajaţi, ȋn vreme ce ȋn Olanda, cifra disponibilizărilor este de 173. Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup.”, a anunțat grupul Damen.

Nu a fost specificat câți dintre români vor fi redistribuiți în alte sectoare ale Grupului și câți vor intra în șomaj și nici ponderea repartizării acestora pe șantierele din Galați și Mangalia, deținute de grupul Damen.

Șantierul naval din Galați a fost preluat de Damen în 1999 și numără 2.200 de angajați, fiind una dintre cele mai mari unități de producție din cadrul Grupului olandez. Șantierul naval de la Mangalia funcționează ca un joint venture între Ministerul Economiei, reprezentat prin Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia și Damen Holding B.V. care a preluat și deține managementul operațional al șantierului începând cu data de 20 iulie 2018.

Comentarii