4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVeste bună de la CFR după întreruperea circulației sâmbătă pe mai multe...

Veste bună de la CFR după întreruperea circulației sâmbătă pe mai multe tronsoane

În prima parte a zilei, între staţiile Coşna – Floreni, segment feroviar aflat pe raza Regionalei CF Iaşi, trenurile au circulat cu tracţiune Diesel, din cauza ruperii pantografului unui tren de marfă, potrivit unui comunicat al companiei.

“Mecanicul unui tren de marfă, aflat în circulaţie pe distanţa Coşna – Floreni (linie simplă) a solicitat locomotivă de ajutor din cauza ruperii pantografului locomotivei, în linie curentă. Urmare acestui incident, firul de contact pe segmentul respectiv a fost rupt şi el pe o lungime de circa 500 de metri. Echipele de intervenţie, aflate la faţa locului, au retras trenul de marfă în staţia Floreni, cu o locomotivă Diesel, fiind asigurat astfel gabaritul pentru circulaţia celorlalte trenuri cu tracţiune Diesel”, a anunţat CFR SA.

Din cauza avariilor majore înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, două trenuri de călători, care urmau să tranziteze zona respectivă, au circulat cu tracţiune Diesel, astfel încât să fie asigurată continuitatea în graficul de circulaţie.

Echipele de intervenţie ale SRCF Iaşi au acţionat, după trecerea celor două trenuri de călători – IR 1833 (Iaşi – Cluj) şi IR 1832 (Cluj – Galaţi) – cu două drezine pantograf, pentru înlocuirea firului de contact rupt pe distanţa de 500 de metri.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă