Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vârful maxim de viitură pe râul Prut a fost atins la Rădăuţi-Prut

Vârful maxim de viitură pe râul Prut a fost atins la Rădăuţi-Prut, unde în prezent s-a depăşit cu 2,75 metri cota de pericol, nivelul apelor fiind însă în scădere, informează News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

26.06.2020 - 13:23

Unda de viitură este atenuată prin acumularea Stânca-Costeşti. Cota de pericol a fost depăşită şi pe râul Jiu, la staţia de la Câmpul lui Neag din judeţul Hunedoara.

Localităţile cele mai afectate de inundaţiile produse de revărsarea Jiului de vest sunt Lupeni şi Uricani.

La solicitarea prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, aflat în Valea Jiului, IGSU a trimis în Valea Jiului trei elicoptere care survolează zona pentru a evacua eventualele persoane izolate şi pentru efectuarea unei recunoaşteri aeriene. De asemenea au fost suplimentate personalul şi tehnica de intervenţie.

Municipiul Lupeni, unde a fost declarată Starea de Alertă maximă de către autorităţile locale, este izolat complet din cauza imposibilităţii de a se mai circula dinspre Petroşani şi spre Uricani.

În oraşul Uricani apele continuă să acopere drumurile şi să pătrundă în gospodăriile localnicilor.

DN 66 A (Petroşani – Câmpul lui Neag) este blocat în urma unei viituri care a determinat ruperea căii rutiere.

Jiul de Vest a depăşit cota de inundaţie şi în Vulcan şi Aninoasa unde au fost acoperite de apă mai multe grădini şi drumuri.

Operatorul de apă, “Apaserv” SA - Valea Jiului a anunţat restricţii majore imediate în alimentarea cu apă potabilă a localităţilor Uricani, Lupeni, Vulcan şi Aninoasa, alimentate cu apă din barajul de acumulare de la Valea de Peşti.

Zona de vest a Văii Jiului se află sub AVERTIZARE COD ROŞU DE INUNDAŢII până la ora 12.00.

Autorităţile recomandă populaţiei din zonele afectate de viituri să evite deplasările şi să ia măsurile de autoprotecţie în perioada avertizării hidrologice.

Comentarii