13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVârful maxim de viitură pe râul Prut a fost atins la Rădăuţi-Prut

Vârful maxim de viitură pe râul Prut a fost atins la Rădăuţi-Prut

Unda de viitură este atenuată prin acumularea Stânca-Costeşti. Cota de pericol a fost depăşită şi pe râul Jiu, la staţia de la Câmpul lui Neag din judeţul Hunedoara.

Localităţile cele mai afectate de inundaţiile produse de revărsarea Jiului de vest sunt Lupeni şi Uricani.

La solicitarea prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, aflat în Valea Jiului, IGSU a trimis în Valea Jiului trei elicoptere care survolează zona pentru a evacua eventualele persoane izolate şi pentru efectuarea unei recunoaşteri aeriene. De asemenea au fost suplimentate personalul şi tehnica de intervenţie.

Municipiul Lupeni, unde a fost declarată Starea de Alertă maximă de către autorităţile locale, este izolat complet din cauza imposibilităţii de a se mai circula dinspre Petroşani şi spre Uricani.

În oraşul Uricani apele continuă să acopere drumurile şi să pătrundă în gospodăriile localnicilor.

DN 66 A (Petroşani – Câmpul lui Neag) este blocat în urma unei viituri care a determinat ruperea căii rutiere.

Jiul de Vest a depăşit cota de inundaţie şi în Vulcan şi Aninoasa unde au fost acoperite de apă mai multe grădini şi drumuri.

Operatorul de apă, “Apaserv” SA – Valea Jiului a anunţat restricţii majore imediate în alimentarea cu apă potabilă a localităţilor Uricani, Lupeni, Vulcan şi Aninoasa, alimentate cu apă din barajul de acumulare de la Valea de Peşti.

Zona de vest a Văii Jiului se află sub AVERTIZARE COD ROŞU DE INUNDAŢII până la ora 12.00.

Autorităţile recomandă populaţiei din zonele afectate de viituri să evite deplasările şi să ia măsurile de autoprotecţie în perioada avertizării hidrologice.

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...
Ultima oră
Pe aceeași temă