13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVânt puternic în Bucureşti şi temperaturi în scădere

Vânt puternic în Bucureşti şi temperaturi în scădere

Potrivit meteorologilor, începând de marţi, 23 octombrie, ora 22:00, până miercuri, ora 9:00, în Capitală vântul se va intensifica treptat, cu viteze la rafală spre dimineaţă în jurul a 45 km/h. Cerul va fi temporar noros, iar temperatura minimă va fi de 8 – 9 grade Celsius.

De asemenea, începând de miercuri dimineaţa, de la ora 9:00, până joi, la ora 9:00, vremea va fi vântoasă, cu intensificări ale vântului de 50 – 60 km/h şi temporar, mai ales după-amiaza, 60 – 70 km/h. În cursul nopţii, vântul va slăbi în intensitate şi va avea viteze în general între 35 şi 45 km/h.

“Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua slab în a doua parte a zilei. Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2 – 5 grade Celsius”, precizează ANM.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de joi, 25 octombrie, vântul va mai avea intensificări temporare, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

ANM a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru şase judeţe din sud-vestul ţării, valabilă miercuri, 24 octombrie, între orele 12:00 şi 19:00. Judeţele afectate sunt: Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu, unde vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

Totodată, începând marţi seara de la ora 22:00, până miercuri, la ora 22:00, va fi în vigoare un Cod galben de intensificări ale vântului în zonele joase de relief şi de ninsori viscolite la munte.

Cele mai citite

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă