13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVâlcea: Pompieri evacuează apa din ultimele gospodării inundate

Vâlcea: Pompieri evacuează apa din ultimele gospodării inundate

“În Băbeni, pe strada Râioasa, pompierii intervin pentru evacuarea apei din ultimele nouă gospodării afectate. Intervin 18 pompieri cu nouă motopompe”, a spus Cătălin Popescu.

El a precizat că în Băbeni, marţi, au fost afectate de inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente şi revărsarea pârâului Stăncălău 58 de gospodării, dintre acestea 30 fiind situate în cartierul Valea Mare, trei în cartierul Romani şi 25 pe strada Râioasa. În cartierul Valea Mare apele s-au retras şi pompierii au încheiat intervenţia marţi seara, la ora 22,00.

Totodată, miercuri, în prima parte a zilei, pompieri ai intervenit pentru evacuarea apei din gospodării afectate de inundaţii în municipiile Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea.

În urma precipitaţiilor abundente, marţi au fost inundate zeci de gospodării din peste 20 de localităţi din judeţul Vâlcea. Cele mai afectate localităţi au fost Băbeni (58 de gospodării inundate) şi Drăgăşani (23 de gospodării inundate).

La intervenţiile de ridicare a unor diguri din saci cu nisip, la evacuările de persoane şi animale şi de evacuare a apei au participat zeci de pompieri, ajutaţi de poliţişti şi jandarmi, precum şi echipe de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă