Vâlcea: Pompieri evacuează apa din ultimele gospodării inundate

Pompierii vâlceni intervin miercuri, cu motopompe, în localitatea Băbeni, pentru evacuarea apei din ultimele nouă gospodării care mai sunt inundate, dintre cele 58 afectate în ziua precedentă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2018 - 14:11

"În Băbeni, pe strada Râioasa, pompierii intervin pentru evacuarea apei din ultimele nouă gospodării afectate. Intervin 18 pompieri cu nouă motopompe", a spus Cătălin Popescu.

El a precizat că în Băbeni, marţi, au fost afectate de inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente şi revărsarea pârâului Stăncălău 58 de gospodării, dintre acestea 30 fiind situate în cartierul Valea Mare, trei în cartierul Romani şi 25 pe strada Râioasa. În cartierul Valea Mare apele s-au retras şi pompierii au încheiat intervenţia marţi seara, la ora 22,00.

Totodată, miercuri, în prima parte a zilei, pompieri ai intervenit pentru evacuarea apei din gospodării afectate de inundaţii în municipiile Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea.

În urma precipitaţiilor abundente, marţi au fost inundate zeci de gospodării din peste 20 de localităţi din judeţul Vâlcea. Cele mai afectate localităţi au fost Băbeni (58 de gospodării inundate) şi Drăgăşani (23 de gospodării inundate).

La intervenţiile de ridicare a unor diguri din saci cu nisip, la evacuările de persoane şi animale şi de evacuare a apei au participat zeci de pompieri, ajutaţi de poliţişti şi jandarmi, precum şi echipe de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea.

Comentarii