Vâlcea: Incendiu la locomotiva unui tren de persoane în care se aflau aproximativ 20 de pasageri

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la compartimentul motor al locomotivei unui tren de persoane care circula pe ruta Podu Olt - Piatra Olt, unde a ars mocnit, o flacără fiind observată când trenul a oprit în halta Ioneşti, din judeţul Vâlcea.

Share

Rl online 0 comentarii

15.07.2019 - 18:26

Cele aproximativ 20 de persoane care se aflau în vagoane nu au avut de suferit şi şi-au continuat drumul cu alte mijloace de transport.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au anunţat că un incendiu a izbucnit, luni seară, la locomotiva trenului de persoane 2072, Podu Olt - Piatra Olt, în Halta CF Ioneşti.

Trenul era compus din locomotivă şi două vagoane, iar incendiul a avut loc în interiorul locomotivei, în compartimentul motor, unde ardea mocnit, cu degajări reduse de fum. Incendiul a izbucnit în timp ce trenul era în mers, fiind observat când trenul a oprit în halta Ioneşti, întrucât era vizibilă o flacără la una din roţi.

Acolo au fost trimise două echipaje de stingere şi unul SMURD.

În tren se aflau aproximativ 20 de persoane, care nu au avut probleme în urma incidentului şi care şi-au găsit un alt mijloc de transport până la destinaţie, spun reprezentanţii ISU Vâlcea.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a izbucnirii incendiului o frecare la angrenaje în mişcare (roata) şi că a ars ulei scurs pe motoare.

Incendiul a fost lichidat.

Comentarii