Vâlcea: Incendiu de proporţii la un depozit

Potrivit informaţiile preliminare transmise de IGSU şi ISU Vâlcea, o persoană a suferit arsuri de gradul II şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2019 - 19:52

UPDATE. O femeia de 36 de ani a suferit arsuri de gradul II în incendiul de vineri de la un depozit de materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Craiova, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, femeia prezintă arsuri pe 30% din suprafaţa corpului - torace, mâini şi regiunea cervicală -, ea fiind transferată la Craiova după ce a primit îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul Judeţean Vâlcea.

Reprezentanţii ISU Vâlcea se află încă în zonă pentru a căuta eventuale focare rămase nestinse şi pentru a stabili cauza izbucnirii focului. Pompierii au intervenit cu şapte maşini de stingere, o autoscară şi o autospecială CBRN. 

 

Un incendiu de amploare a izbucnit, vineri după-amiază, la un depozit cu materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea, arderea manifestându-se pe o suprafaţă de 3.500 mp, cu degajări mari de fum, dispeceratul ISU Vâlcea transmiţând un un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT către populaţia din zona de manifestare.

La faţa locului, salvatorii intervin cu 7 maşini de stingere, 1 autoscară şi 1 autospecială CBRN. La locul evenimentului se află şi 1 ambulanţă a serviciului judeţean.

La acest moment, incendiul este localizat, fiind eliminat posibilitatea propagării flăcărilor la vecinătăţi.

Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, persoana rănită este o femeie în vârstă de 36 de ani, arsurile suferite fiind pe membrele superioare şi pe faţă.

Pompierii care intervin la faţa locului provin din Râmnicu Vâlcea, dar şi de la staţiile din Govora, Brezoi şi Drăgăşani. Două treimi din suprafaţa pe care s-a extins incendiul sunt în aer liber, mare parte a materialelor incendiate, printre care şi o cantitate însemnată de ulei de in, uşor inflamabil, aflându-se de asemenea în curtea depozitului.

Populaţia din zona afectată unde se manifestă incendiul, depozitul având adresa pe str Someş nr 51, a fost rugată de pompieri să rămână în locuinţe, cu ferestrele închise.

Comentarii