Vacanța în Cipru, condiționată de test negativ Covid-19

Autoritățile din Cipru au inclus România în rândul țărilor cu risc mare de infectare și au înăsprit condițiile de intrare în țară.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2020 - 12:06

Cetățenii care doresc să călătorească în Republica Cipru din România începând de joi, 23 iulie, și care nu fac parte din categoria cetățenilor ciprioți sau a cetățenilor străini cu drept de rezidență în Cipru trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru mai multe documente.

O autorizație de călătorie trebuie obținută on-line, sub condiția ca înregistrarea călătoriei să fie făcută cu 24 ore înaintea deplasării. Aceasta presupune completarea electronică a unui chestionar Covid-19 și introducerea datelor de zbor spre Cipru. În afară de aceasta este nevoie de un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu Covid-19, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Ciprului, atestat printr-un certificat în limba engleză. În fine, este necesar și un permis special eliberat de Ministerul de Interne pentru persoanele nerezidente.

Pentru autoritățile din Cipru România face parte din categoria C de țări, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Comentarii