USR cere Ministerului Sănătății să trimită în teritoriu vaccinurile anti-gripale

USR solicită Ministerului Sănătății să faciliteze vaccinarea anti-gripală a tuturor categoriilor vulnerabile în condițiile lipsei dozelor atât la medicii de familie cât și în farmaciile din țară.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.11.2020 - 14:48

„În timp ce reprezentanţii Ministerului Sănătății se laudă cu tranşele de doze de vaccin antigripal care ajung în ţară şi cu faptul că au fost comandate de două ori mai multe doze decât anul trecut, medicii de familie se plâng că sunt asaltaţi de pacienţi şi că la ei nu ajung respectivele doze. De asemenea, vaccinul antigripal este de negăsit şi în farmacii spre a fi cumpărat «la liber».”, atrag atenția cei din USR.

Până săptămâna trecută fuseseră făcute circa 325.000 vaccinuri anti-gripale, circa o treime din totalul de 900.000 doze pe care Ministerul Sănătății anunțase că le trimisese deja spre cabinetele medicilor de familie.

În opinia celor din USR este esențială vaccinara de urgență a tuturor categoriilor vulnerabile, persoane peste 65 ani, femei însărcinate, copii, bolnavii cronici dar și cadrele medicale aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus.

Comentarii