Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

USR a depus la PMB 780 de semnături în favoarea amenajării Parcului Vitan

Consilierul municipal Ana Ciceală a anunţat marţi depunerea a 780 de semnături la Primăria Capitalei, în favoarea amenajării unui nou parc în Sectorul 3, pe un teren cu o suprafaţă de aproximativ patru hectare din Calea Vitan 154 - 158.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.08.2019 - 16:02

"Noi am scris acest proiect şi l-am depus la Primăria Generală încă din luna aprilie. Din păcate, Gabriela Firea nu a pus proiectul pe ordinea de zi, aşa cum cerea legea, în 30 de zile. Astfel am vrut să vedem care este reacţia locuitorilor din cartierul Vitan la adresa proiectului nostru. Am împărţit flyere şi am strâns semnături pentru această idee şi, iată, oamenii s-au mobilizat şi în mod absolut impresionant au strâns 780 de semnături pentru susţinerea proiectului nostru. Este clar că lumea din acest cartier îşi doreşte un nou parc, un parc de patru hectare, lângă Stadionul Olimpia, pe Calea Dudeşti", a anunţat Ciceală, într-o postare video, pe pagina de Facebook a USR Sector 3.

Ea a subliniat importanţa amenajării de noi parcuri şi de adevărate "păduri urbane", în contextul schimbărilor climatice.

"Cu siguranţă oamenii nu îşi doresc betonări, nu îşi doresc pavelări, nu îşi doresc reducerea spaţiului verde, aşa cum se întâmplă şi în alte parcuri din tot Bucureştiul. Îşi doresc, din contră, oxigen, spaţiu verde, locuri de relaxare", a precizat ea.

Consilieri locali şi municipali ai Uniunii Salvaţi România au iniţiat pe 1 august o campanie de strângere de semnături prin care solicită Primăriei Capitalei susţinere în vederea amenajării Parcului Vitan. Anterior, consilierul municipal Ana Ciceală a depus la Primăria Capitalei un proiect de hotărâre privind crearea Parcului Vitan, însă acesta nu a fost supus deocamdată dezbaterii Consiliului General.

Pe acelaşi teren, societatea Administrarea Domeniului Public Bucureşti SA, având ca acţionar majoritar Consiliul Local Sector 3, doreşte realizarea unui proiect de dezvoltare imobiliară, incluzând clădiri de birouri şi un ansamblu de locuinţe (2S+P+11 etaje). Primăria Sectorului 3 a cerut deja acordul Consiliului General pentru a trece terenul din domeniul public în domeniul privat al statului, au precizat reprezentanţii USR.

Potrivit hotărârii prin care Consiliul Local Sector 3 solicită trecerea din domeniul public al Municipiului Bucureşti în domeniul privat al acestuia a unor imobile, în vederea demolării, pe terenul din Calea Vitan 154 - 158 există 27 de construcţii, "unele aflate într-o stare avansată de degradare".

"Societatea Administrarea Domeniului Public Bucureşti deţine în folosinţă terenul din Calea Vitan nr. 154 - 158, sector 3, Bucureşti (...) în temeiul contractului de comodat cu numărul 1560/27.08.2002, încheiat conform HCLS 3 nr. 26/15.07.1998, între ADPB SA şi Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti. Prin adresa societăţii ADPB SA (...) s-a identificat că imobilul din Calea Vitan nr. 154 - 158 poate reprezenta o oportunitate, atât pentru societate, cât şi pentru cetăţenii Sectorului 3, în situaţia realizării unor investiţii constând în clădiri de birouri şi ansamblu de locuinţe format din blocuri (2S+P+11E), spaţii comerciale şi parcări", se mai arată în acelaşi document.

Comentarii