Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Urșii - pericol tot mai des în Valea Prahovei

Jandarmii montani prahoveni au intervenit, în weekend, pentru îndepărtarea mai multor urşi care au coborât în staţiunile montane de pe Valea Prahovei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.05.2020 - 18:09

Potrivit unui comunicat emis, luni, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, ajutorul jandarmilor a fost solicitat în şase cazuri în care turiştii şi localnicii au sesizat prezenţa urşilor în Sinaia, Buşteni şi Azuga.

"Întrucât prezenţa urşilor este tot mai des semnalată în anumite zone de munte, localităţi, gospodării, Jandarmeria Prahova le transmite cetăţenilor o serie de recomandări folositoare pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase. În situaţia în care semnalaţi prezenţa unui urs, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia; să nu vă apropiaţi de el pentru a face fotografii; să nu îl hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să faceţi zgomot, gălăgia sperie ursul şi astfel poate fi ţinut la distanţă; să nu vă bazaţi că este suficientă distanţă până la urs şi să vă îndepărtaţi de el; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi", arată sursa citată.

De asemenea, crescătorii de animale sunt sfătuiţi să îşi instaleze stânile în afara arealelor cu vegetaţie deasă, la depărtare mai mare de păduri.

Comentarii

loading...