11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE. Reacția companiilor de ridesharing privind cererea taximetriștilor: ,,COTAR dezinformează''

UPDATE. Reacția companiilor de ridesharing privind cererea taximetriștilor: ,,COTAR dezinformează”

Aceasta reprezintă o reacţie la cererea Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) de a retrage din dezbaterea publică proiectul de OUG privind transportul alternativ.

Guvernul a publicat recent proiectul de OUG care reglementează activitatea platformelor de ridesharing precum Uber, Clever şi Bolt. Reprezentanţii COTAR consideră că acest OUG trebuie retras pentru că ar încălca legislaţia şi Constituţia României.

Coaliţia a atras atenţia că beneficiile plătite de companiile de ridesharing depăşesc 1 miliard de lei anual.

”Nu este prima oară când COTAR dezinformează, în încercarea de a se opune competiţiei şi de a proteja interesele patronilor de taxi. Beneficiile directe şi indirecte plătite de companiile de ride sharing în România sunt, în prezent de peste 1 miliard de lei anual. Reglementarea pe care industria şi-o doreşte va aduce, în anul 2023 aproximativ 1,9 miliarde de lei în beneficii directe şi indirecte către bugetul statului”, a afirmat preşedintele asociaţiei, Cătălin Codreanu.

El a subliniat că dublarea în patru ani a beneficiilor statului este un argument economic destul de puternic, iar în 17 state europene asemenea servicii deja sunt reglementate, în unele dintre ele industria de taxi fiind chiar liberalizată.

”În concluzie, noi susţinem un progres în favoarea cetăţenilor, în timp ce COTAR îşi doreşte o întoarcere în timp. Sunt peste 400.000 de semnături pentru petiţia care cere reglementarea serviciilor de ride sharing. Câte semnături are petiţia anunţată de patronatele din industria de taxi? Care sunt cu adevărat interesele patronilor?”, a spus Codreanu.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă