15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUpdate Lyon: Cel puţin opt persoane au fost rănite

Update Lyon: Cel puţin opt persoane au fost rănite

Potrivit poliţiei, explozia a avut loc pe o stradă pietonală din centrul oraşului, unul din cele mai mari din Franţa. Parchetul a indicat că deflagraţia, care a avut loc în jurul orei locale 17.30, ar fi putut fi provocată de un colet-capcană, scrie Agerpres.

“Ne orientăm într-adevăr către un colet-capcană”, a declarat pentru France Presse o purtătoare de cuvânt a parchetului, confirmând informaţiile din presa locală.

O sursă din poliţie a menţionat că în colet se aflau cuie sau şuruburi şi că acesta a fost plasat în faţa unei brutării, la intersecţia dintre două străzi.

Un purtător de cuvânt al prefecturii a precizat că rănile suferite de victimele exploziei nu le pun viaţa în pericol.

Autorităţile locale au recomandat pe Twitter evitarea zonei unde s-a produs deflagraţia, care a fost evacuată şi încercuită de poliţie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care tocmai începea să rostească un discurs în momentul în care s-a anunţat explozia, s-a referit la un “atac”.

“Nu sunt în măsură să fac bilanţul, dar, deocamdată, astăzi nu sunt victime. Există răniţi, deci doresc fireşte să le transmit gândurile mele celor răniţi, familiilor lor”, a spus Macron.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă