15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUnul dintre autorii jafului de la o bancă din Baia Mare, prins...

Unul dintre autorii jafului de la o bancă din Baia Mare, prins de poliţişti

Potrivit Poliţiei, încă din momentul în care a fost sesizată fapta, s-a constituit o echipă complexă de cercetare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, pentru identificarea şi prinderea autorilor.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Baia Mare a emis trei mandate de percheziţie domiciliară.

Astfel, poliţiştii au făcut joi cele trei percheziţii domiciliare, una la sediul unei societăţi comerciale şi două la persoane fizice, în judeţele Bihor şi Caraş-Severin. Toate activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz, precum şi cooperarea cu alte structuri de specialitate, şi-au dovedit eficienţa.

A fost identificat unul dintre bănuiţi: un bărbat, de 40 de ani, domiciliat în judeţul Caraş-Severin, dar care locuieşte fără forme legale în Oradea, judeţul Bihor.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei competente, care a dispus arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, identificarea tuturor persoanelor implicate şi recuperarea prejudiciului.

În luna mai, două persoane au ameninţat cu arma casieriţa unei bănci din Baia Mare şi au plecat cu 100.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, declara atunci corespondentului Mediafax că nicio persoană nu a fost rănită în urma jafului.

„Am fost sesizaţi că două persoane au sustras sub ameninţare o sumă de bani de la o unitate bancară situată pe strada Victoriei din Baia Mare. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar din primele cercetări a rezultat că nici o persoană nu a fost rănită. După ce au sustras banii, cele două persoane au fugit. S-a constituit o echipă complexă de cercetare care desfăşoară activităţi pentru identificarea şi prinderea autorilor şi stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta”, spunea Meteş.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă