Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte "Gheorghe Cristea" a fost deființată

Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect iniţiat de Guvern privind desfiinţarea Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte "Gheorghe Cristea" din Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

21.09.2020 - 22:39

„Prin aprobarea legii de desfiinţare, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte 'Gheorghe Cristea' din Bucureşti nu mai reprezintă o instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ”, se precizează în expunerea de motive.

Potrivit iniţiatorului, studenţii şi absolvenţii fără diplomă care au fost înmatriculaţi la specializări/program de studii universitare acreditate/autorizate provizoriu, din cadrul acestei universităţi, au dreptul să-şi finalizeze studiile la specializări/programe de studii acreditate identice sau similare, din acelaşi domeniu al specializării/programului de studii, organizate în instituţii de învăţământ superior acreditate.

Proiectul a fost adoptat cu amendamente admise la comisia de specialitate, potrivit cărora documentele universitare cu caracter permanent, create pe timpul funcţionării universităţii, urmează să fie depuse la Serviciul Municipiului Bucureşti al Arhivelor Naţionale ale României, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

 

Comentarii