7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUnde au fost duși cei doi pacienți arși grav în incendiul de...

Unde au fost duși cei doi pacienți arși grav în incendiul de la Petromidia

Aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a realizat, luni, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a celor doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia.

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian luni, în jurul orei 11.00.

Medicii Spitalului de Urgență Floreasca, unde au fost îngrijiți cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia, din Năvodari, și-au dat acordul pentru transferul în străinătate, iar premierul Florin Cîțu a anunțat că se încearcă transportul pacienților la o clinică din străinătate, cel mai probabul luni. Cei doi au arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului.

„Pe toată durata tratamentului, precum și ulterior, în recuperare, suntem alături de colegii noștri, atât de cei doi care au plecat, cât și de al treile, care este în prezent în Spitalul Județean Constanța. Le vom asigura tot suportul. Suntem în contact direct cu medicii curanți și familiile acestora”, spune Gina Cruceru, director Resurse Umane în cadrul în cadrul Rompetrol – KMG International.

Ea spune că toate costurile cu spitalizarea sunt asigurate de companie, iar transportul în Germania a fost asigurat de autorități.

„Ambii colegi sunt stabili, așa cum au fost și în ultimele 24 de ore”, menționează Cruceru.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă