Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un urs a ieşit, în Vrancea, în faţa unui microbuz şcolar

Un urs care de câteva zile dă târcoale unei comunități din zona montană a județului Vrancea a apărut în fața microbuzului școlar.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

29.01.2020 - 14:34

Incidentul s-a produs în această dimineață dimineață, în timp ce copiii încercau să ajungă la școală, iar adulții care au văzut scena au făcut zgomot ca să alunge animalul.

Prima dată ursul a apărut sâmbătă seara într-o gospodărie din comuna Gura Caliței. Atunci, el a omorât o oaie și a rănit alte patru, înainte să dispară în pădure. Paznicii de vânătoare care au fost informați de primar au organizat o goană, dar ursul, însoțit de alții, s-a întors în sat.

Noaptea trecută, el a dat iama prin stupii unui sătean, iar dimineață a apărut pe drumul principal, chiar în fața microbuzului școlar.

„La ora 6.00 s-a întâmplat, chiar în zona în care copiii se adună pentru a lua microbuzul. Oamenii sunt îngroziți, nu vor să-și mai lase copiii la școală, nici să iasă din case”, a declarat primarul comunei Gura Caliței, Gică Grosu, citat de Europa FM.

Din cauza urșilor, localnicilor le este frică să mai iasă din case. Ei au cerut ajutorul autorităților județene.

„Am luat legătura cu Prefectura. Le-am solicitat ajutorul. Vrem să ne trimită o echipă de jandarmi, să ne apere. Până acum, nu am avut probleme. Sper să primim răspuns rapid și deseară să avem un echipaj de jandarmi în comună, împreună cu paznicii de vânătoare să facă ceva. Nu trebuie să așteptăm să moară cineva ca să luăm măsuri”, a precizat primarul Gică Grosu.

Comuna vrânceană Gura Caliței este așezată într-o zona montană, în apropierea graniței cu județul Covasna.
 
 

Comentarii

loading...